• Program


  Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak
  4

  Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak

  Az Aradi Kamaraszínháznak a Szegedi Pinceszínházzal közösen, Tapasztó Ernő rendezésében létrehozott, többszörösen díjnyertes előadása Csokonai Vitéz Mihály: Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című tündérbohózatából született.
   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: április 19. szerda, 20:00

  Ez az új, formabontó Karnyóné produkció sodró lendületű, abszurd, élőszereplős bábjátékként eleveníti meg Csokonai több mint 220 éves alkotását, az első magyar tündérbohózatot, melyben az eredeti dalszövegek egy Bach-menüett dallamaira szólalnak meg, élőzenei kísérettel.

  Mit tehet egy öregecske kereskedőné, ha évek óta nem hallott az ura felől? Vígan fogadhatja a kérők hadát, mint afféle vagyonos özvegy! Karnyónénak két úriember is teszi a szépet: s míg az asszony a szerencsejátékos Lipittlottyot szereti, a furfangos Lipptopp mindent megtesz, hogy vetélytársát félreállítsa. Ám hiába eped az özvegy, mindkét úr a vagyonára pályázik, amelynek megszerzéséért semmilyen eszköztől sem riadnak vissza, legyen szó megtévesztésről, Boris szobalány kegyeinek elnyeréséről, vagy éppen gyilkosságról. A szálak ki- és összebogozásából Karnyóné Samu fia, és Lázár deák, a boltos legény is alaposan kiveszi a részét, s a történet végén talán egy-két váratlan vendég is betoppan…

  Az újszerű produkció sikerét szakmai elismerések sora is jelzi: a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon Tapasztó Ernő a legjobb rendezés, Gerner Csaba a legjobb férfialakítás díját nyerte el, ugyanő a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján a legjobb férfi mellékszereplő, Éder Enikő a legjobb női mellékszereplő díját kapta. E produkciónak ítélték a 12. Soltis Lajos Országos Színházi Találkozó fődíját is.

  Szereplők:
  Karnyó, egy idős kalmár................... Varga Bálint
  Karnyóné, a felesége.........................Kancsár Orsolya
  Samu, fiuk, ki bolondos..................... Éder Enikő
  Boris, szobaleány.............................. Kálmán Zsófia
  Lázár, boltos legény.......................... Gerner Csaba
  Lipptopp, szeleburdi ..........................Balog József
  Lipittlotty, szeleburdi Gulyás.............  Hermann Sándor
  A tündér ............................................Tapasztó Ernő
   
  Díszlet: Szvatek Péter
  Jelmez: Varsányi Anna
  Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia
  Rendező: Tapasztó Ernő

  Fotók: Menyhárt Luca

  Ajánlatunk


  (...) A célom az volt, hogy egy pesti kültelki históriát vigyek a színpadra olyan primitíven, olyan naivul, ahogy az ilyen meséket öreg asszonyok a külső Józsefvárosban mesélni szokták. Ami szimbolisztikus alak, túlvilági személy itt előfordul, a mögé nem akartam több jelentőséget rejteni, mint amennyit egy szegény csibész ad neki, mikor gondol rá.

  2023. július 14., 15., 16. 21.00 esőnapok: 2023. július 17., 18.

  Ajánló


  Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

  Mindened az okos telefonod és az okosórád? Edzés közben is nehezen válsz meg tőlük? Esetleg annyira ellustultál, hogy szükséged van…

  Egy felejthetetlen este résztvevői lehetnek, akik ellátogatnak az Illúzió Mesterei showműsorra.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016