• Program


    Dollárpapa
    5

    Dollárpapa

    Gábor Andor
    DOLLÁRPAPA
    A pénz komédiája
    Előadás hossza: 2 óra 55 perc egy szünettel

     több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. április 16. szombat, 19:00

    Koltay János, a szentmártoni gimnáziumi tanár és családja teljesen eladósodott.
    Tartoznak a fűszeresnek, a suszternak, a szövetkezeti banknak, még a cselédlánynak is. Igyekeznek azonban mindenkit meggyőzni, nem lesz gond, hamarosan hazatér az egykor Kanadába kivándorolt nagybácsi, Hoffmann Tamás, aki dúsgazdag lett odakint, gyárai, földjei, ültetvényei, nagyvállalatai vannak, és ő elrendezi a család adósságait. Sőt, a kisvárost felvirágoztatja. De hamar kiderül: a „dollárpapa” szegény, mint a templom egere.

    Gábor Andor üdén fanyar humorral írta meg a „pénz komédiáját” 1917-ben. Negyven évvel később Rajz János felejthetetlen filmes alakításával lett igazán ismertté a vígjáték. Színházunknak a Dollárpapa
    címszerepére Papp János színművészt sikerült megnyerni.

    Az előadás a Bartók Kamaraszínház, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház és az egri Gárdonyi Géza Színház közös produkciója.

    Szereplők:
    Dr. Szekeres Jenő: Jegercsik Csaba; Hoffmann Tamás: Papp János; Koltayné: Kovács Vanda; Koltay: Sipos Imre; Gizi: Házi Anita; Kató: Jókai Ági; Főispán: Jakab Csaba; a Főispán fia: Vrabecz Botond; Rosenthal orvos, Szalavec rendőrkapitány: Kiss Attila; Bottlik bankár, Róth fűszeres: Szemán Béla; Brenner bankár, Pénzbeszedő: Farkas Zoli; Csarada közjegyző, Hrabovszky képviselő: Albert Péter;
    Rozál, a cseléd: Polgár Lilla. Zongorista: Tótin Katalin

    Látványtervező: Kovács Yvette Alida
    Koreográfus: Németh Eszter
    Korrepetitor: Tótin Katalin
    Rendezőasszisztens: Palkó Panka
    Rendező: Őze Áron

    Ajánlatunk


    A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus, kamarazenei átiratban, két vokalista, zongora, hegedű, cselló és fuvola kíséretével.

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    A Neoton Família az egyik legnépszerűbb magyar popzenei együttes. Angol nevük: Newton Family, ezutóbbi néven jelent meg több lemezük Japánban, Nyugat-Németországban, Argentínában és Spanyolországban.

    Ajánló


    Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

    A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016