• Program


  Aktuális előadások
  Shelagh Delaney: EGY CSEPP MÉZ
  Fordította: Totth Benedek
  Átdolgozta: Hárs Anna és Totth Benedek

  Jo fiatalsága minden erejével és romlatlanságával élni akar, alkotni, szeretni. Anyja, Helen cinikus és kiábrándult; ő már elrontotta az életét, de kétségbeesetten kapkod a boldogság illúziója után. Mindenki hajt valamit, mindenki menekül valami elől. És közben mindenki tudja: lehet álmodni és álmodozni, megízlelni a mézet, de a társadalom kereteit szétfeszíteni lehetetlen – az ötvenes évek Angliájában éppúgy, mint ma Magyarországon. Az Egy csepp méz humorral, részvéttel és indulattal megírt pontos és érzékeny látlelet.

  Joan Littlewood, angol rendező és drámaíró, akit a modern színház anyjának is neveznek, 1958-ban kapott egy levelet, és hozzá mellékelve egy színdarabot egy 19 éves lánytól, Shelagh Delaneytől. A lány saját bevallása szerint két héttel korábban még azt sem tudta, mi a színház, de egy barátjával megnézte Terence Rattigan Variáció egy témára című darabjának előadását, és úgy érezte, tudna ennél jobbat írni. Megírta hát tíz nap alatt az Egy csepp mézt.
  Littlewoodot lenyűgözte az írás. Mint mondta, a „dühös fiatalok”-nak nevezett munkás- és középosztálybeli írói csoportosulással szemben Delaney tudja, miért dühös. Úgy döntött, színpadra állítja művét. Egy évvel később már a West Enden volt a darab, majd a Broadwayn, aztán film készült belőle: a „free cinema” egyik emblematikus alkotása, Tony Richardson rendezésében.

  Szereplők:
  JO................... Mészáros Blanka
  HELEN............ Kováts Adél
  PETER............ Rusznák András
  FIÚ.................. Baki Dániel
  GEOF.............. Porogi Ádám

  Közreműködik:

  Badics Márk / Boegán Péter (dob)
  Csizmás András / Miskolczi Márk (nagybőgő)
  Wágner-Puskás Péter / Premetz Mátyás (zongora)

  Dramaturg: Hárs Anna
  Grafika: Valló Berta
  Zenei vezető: Wágner-Puskás Péter
  Zenei munkatárs: Badics András, Farkas Zsolt, Termes Rita
  Díszlettervező: Horváth Jenny
  Jelmeztervező: Benedek Mari
  Ügyelő: Kónya József
  Súgó: Farkas Erzsébet
  A rendező munkatársa: Hatvani Monika

  Rendező: VALLÓ PÉTER

  A színdarabot Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli.

  Ajánló


  Anatevka eldugott kis falu Ukrajnában. Együtt élnek itt zsidók és keresztények, viszonylag békében, évszázadok óta. Tevje, a tejesember, becsületes szegénységben…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016