• Program


  El kell mondanom - Kútvölgyi E., Ágoston P., Fekete L., Auksz É., Cserna A., Ozsgyáni M
  9

  El kell mondanom - Kútvölgyi E., Ágoston P., Fekete L., Auksz É., Cserna A., Ozsgyáni M

  A Babérkoszorú-díjas Zalán Tibor a kortárs magyar irodalom egyik legsokoldalúbb alkotója. Életműve jelentős; irodalomtörténészek szerint az ezredfordulós válság- vagy krízisérzet költője, írója, drámaírója. Új darabját a Rózsavölgyi Szalon felkérésére írja. Egy fiktív családi történeten, egy negyvenes férfi kései útkeresésén keresztül üzen a múlt jelennek.  több

  Aktuális előadások   

  A Babérkoszorú-díjas Zalán Tibor a kortárs magyar irodalom egyik legsokoldalúbb alkotója. Új darabját a Rózsavölgyi Szalon felkérésére írta. Egy fiktív családi történeten, egy fiatalember kései útkeresésén keresztül üzen a múlt jelennek.

   

  A Fiú nem tud továbblépni, élete megakadt. Elveszett. Hogy miként jutott idáig – ahhoz újra végig kell élnie korábbi helyzeteket, fel kell tárnia a múltat, titkokat, elhallgatásokat, családi ellentéteket katolikusok és zsidók között. Persze nem csak az ő élete rekedt meg a családban. Öröklődnek a kudarcok, a lelki sebek. A Fiút a körülötte lévők irányítják: az Anya, a Lány és a Nővér. Ők hárman. Vergődik köztük. Küzdeni próbál az Anya kontrollmániája ellen, a Lány elvárásaival szemben, és próbálja megérteni Nővére rejtélyes vonzódásait. Zalán Tibor különleges művében egy új utas és egy új holdvilág tűnik föl: a fantázia és a komoly játék keveredik a valósággal. A költészet olykor felemeli a drámát, miközben a szerző voltaképpen nagyon is reálisan arra keresi a választ: hogyan tudunk, vagy nem tudunk ma Magyarországon együtt élni.

  Anya - Kútvölgyi Erzsébet
  Fiú - Ágoston Péter
  Lány - Fekete Linda
  Nővér - Auksz Éva
  Apa - Cserna Antal
  Ulpius Tamás - Ozsgyáni Mihály
  Nővér férje - Sipos Imre

  Látvány: Enyvvári Péter
  Jelmez: Kiss Fabióla
  Dramaturg: Karácsony Ágnes
  Rendező: Őze Áron

  Bemutató: 2021. szeptember 13.

   

  Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

           

     © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016