• Program


  Élet, bor, humor, az ismeretlen Márai

  Élet, bor, humor, az ismeretlen Márai

  Mészáros Tibor irodalomtörténész és Hirtling István színművész előadói estje
  Márai életművének egy kevéssé ismert tartományát tárja a közönség elé ez az est. Elsősorban a közélet, a mindennapok felől közelítve, így fedezhetjük fel az író humorát és szarkasztikus életszemléletének mozgatórugóit.

  Élet, bor, humor, avagy az ismeretlen Márai
  Mészáros Tibor irodalomtörténész és Hirtling István színművész előadói estje

  Hirtling István és Mészáros Tibor több éve járja az országot tematikus előadásokkal, a mostani összeállítás két est vegyítéséből született.

  Márai életművének van egy kevéssé ismert tartománya az olvasók előtt. Az est során elhangzó műrészletek ezt a rejtett dimenziót tárják a közönség elé, elsősorban a közélet, a mindennapok felől közelítve, így fedezhetjük fel az író humorát és szarkasztikus életszemléletének mozgatórugóit. Megtapasztalhatjuk, hogy nem csak a világot szemléli fanyar humorral, de önmagát sem kíméli.

  Ugyanígy rejtettebb életformája bontakozik ki a „hegy levével” kapcsolatos írásaiban is: borral, kiskocsmával, társasággal foglalkozó művei között éppúgy helye van Szindbádnak, a neves utazónak, mint Kankalinnak, a jeles ivónak.

  Ajánló


  Verdi: Rigoletto – koncertszerű előadás

  A Táncsics Mihály utca 9. szám alatt bejárható a 2018-ban feltárt, Magyarországon egyedülálló…

  A mi történetünk ma játszódik, a new york-i Bloomingdale’s áruházban - de játszódhatna…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016