• Program


  Fehér nyuszi, vörös nyuszi / Nassim Soleimanpour
  5

  Fehér nyuszi, vörös nyuszi / Nassim Soleimanpour

  A darabnak nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

  NASSIM SOLEIMANPOUR: Fehér nyuszi, vörös nyuszi
  játék egy részben – a SzínMűHely Produkció és az Átrium előadása

  Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni.

  A már több mint ötven nyelvre lefordított, Indiától Dániáig, Új-Zélandtól Kanadáig számos országban hallott szöveget olyan kiváló színészek is előadták már, mint Whoopi Goldberg, John Hurt, Nathan Lane, Stephen Rea, Sinead Cusack, Brian Dennehy, David Hyde Pierce, Alan Cumming, F. Murray Abraham, az operaénekes Joyce DiDonato vagy a filmrendező Ken Loach. Magyarországon először Alföldi Róbert, majd Hernádi Judit, Balsai Móni, Medveczky Balázs, Scherer Péter, Stohl András, Hevér Gábor, Brasch Bence, Mucsi Zoltán, Znamenák István, Rudolf Péter, Csákányi Eszter, Ónodi Eszter, Gálvölgyi János, Kovács Patrícia és Varga Ádám játszotta a darabot, amely több nemzetközi színházi fesztiválon is díjat nyert.


  A Színész: Molnár Piroska, Hajós András
  Fordította: Ugrai István
  Társfordító: Krámli András
  Műszaki vezető: Czibor Attila
  Asszisztens: Hajdu Bence
  Producer: Szilágyi Mária, Zsedényi Balázs

  Korhatár: 15 év
  Időtartam: szünet nélkül, 80~120 perc


  A Fehér nyuszi, vörös nyuszi 2019. augusztus 9-i előadásáért Medveczky Balázs a THEALTER Fesztivál különdíját kapta bátor és felelős színészi munkájának elismeréseként.

  Az előadás a szerző, az Aurora Nova, Berlin és a Mayer-Szilágyi Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.

  A FEHÉR NYUSZI, VÖRÖS NYUSZI című darabot eredetileg a Volcano Theatre mutatta be a Necessary Angel társulattal és Wolfgang Hoffmann-nal közös előadásban, Daniel Brooks és Ross Manson dramaturgiai közreműködésével.

  Ajánló


  ÁKOS - IDŐSZIGET TURNÉ 2021 2021. augusztus 28. (szombat), 20:00

  Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…

  Aki hallott már improvizációs koncertet, az tudja, milyen sajátos varázsa van egy ilyen…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016