• Program


  Fellélegzés #20 – Amadinda, Söndörgő

  Fellélegzés #20 – Amadinda, Söndörgő

  Az Amadinda és a Söndörgő találkozása a színpadon bizonnyal komoly energiákat fog felszabadítani, külön-külön is, és együtt is.

  Fellélegzés #20 – Amadinda, Söndörgő

  Söndörgő
  Eredics Áron, Eredics Benjamin, Eredics Salamon, Eredics Dávid, Dénes Ábel

  Amadinda ütőegyüttes
  Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán

  Harminchat éve alakult a nyugodt szívvel nemzeti kincsnek nevezhető a Bojtos Károly, Holló Aurél, Rácz Zoltán és Váczi Zoltán alkotta Amadinda ütőegyüttes, amely a legkülönbözőbb földrészek és népek tradicionális zenében éppoly otthonossággal mozog, mint a klasszikus és kortárs művészi zenében, s tavaly a Muzsikás együttessel jelentettek meg közös lemezt. Hozzájuk képest fiatalnak számít a 25. születésnapját idén ünneplő Söndörgő, amelyet három Eredics fivér és egy unokatestvér alakított, s bár a családi és szellemi gyökereik egyaránt a Vujicsics együtteshez vezetnek, mára teljesen egyedi arculatot alakítottak ki, a népzenét pedig azzal a kreativitással és előadói fantáziával kezelik, ahogyan eredeti – s mára már megszűnt – közegében kezelték azt. Az Amadinda és a Söndörgő találkozása a színpadon bizonnyal komoly energiákat fog felszabadítani, külön-külön is, és együtt is.

  Ajánló


  Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

  AZ ÉN SZTORIM - őszinte beszélgetések elismert vendégekkel, tabuk nélkül, kötetlenül. Előtérben a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016