• Program


    Fiatalok zenei kalauza U/4  22-23

    Fiatalok zenei kalauza U/4 22-23

    A MÁV Szimfonikus Zenekar Unokák és nagyszülők hangversenyeinek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 3. szombat, 10:30

    MŰSOR

    Purcell: Abdelazer - rondó téma
    Britten: Variációk és fúga egy Purcell-témára

    VEZÉNYEL

    Horváth Gábor
     
    A MÁV Szimfonikus Zenekar általános iskolás gyerekeknek szóló sorozata.

    Benjamin Britten 1942-ben írta ezt a művet, a II. világháború idején. A zenemű elkészült, bemutatták és olyan sikeres lett, hogy azóta is gyakran szerepel felnőtt hangversenyek műsorán is Variációk egy Purcell-témára címmel. Henry Purcell (1659-1695) egyik színpadi kísérőzenéjének tétele az a Rondó, amelyet Britten kiválasztott. Hangversenyünkön először ezt a rondót hallgatjuk meg eredeti formájában, vonós hangszerek előadásában. Britten zenekari művének címe "Variációk", jelentése változatok.
    Először bemutatkozik a rondó témája, majd megismétlik a zenekar nagy hangszercsoportjai. Ezután minden egyes hangszer megkapja a maga variációját, még a hárfa is, összegzésül pedig ismét eljátssza a teljes zenekar. A hangszerek nevét egy műsorvezető szavakkal mondja. (A mi előadásunkon ezt a szerepet maga a karmester vállalja). A zene egyre bonyolultabbá válik, majd a legvégén lassan, ünnepélyesen még egyszer felcsendül az eredeti téma.

    A sorozatról: A MÁV Szimfonikus Zenekar 1994-ben indította útjára ifjúsági sorozatát Unokák és nagyszülők hangversenyei címmel, mely azóta is nagy sikernek örvend. Ennek alapelve, hogy a gyerekek megtapasztalják, milyen gyönyörű a szimfonikus zenekari hangzás és megismerjék a klasszikus zeneirodalom remekműveit. A befogadóképességükhöz alkalmazkodó műsorban a zene megértését szakértő műsorvezető is segíti.

    Ajánlatunk


    A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

    A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

    Ajánló


    A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

    43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016