• Program


    FILM/ZENE: Ifjúság (Csortos)

    FILM/ZENE: Ifjúság (Csortos)

    La giovenezza
    olasz-francia-svájci-angol film, 118 perc, 2015
    erdeti nyelven, magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: március 31. vasárnap, 17:00

    Rendező: Paolo Sorrentino
    Operatőr: Luca Bigazzi
    Zeneszerző: 
    David Lang
    Szereplők:
     Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda

     

    Paolo Sorrentino filmje nemcsak a benne hallható eredeti zene – David Lang lenyűgöző szerzeménye – miatt kívánkozott sorozatunkba, hanem mert témája is filmzenei: egy idős filmrendező és zeneszerzője szemszögén keresztül mesél élet és alkotás nagy kérdéseiről. Az olasz film kortárs mestere – az Oscar-díjas A nagy szépség rendezője– 2015-ben ismét Fellinit idéző, életösszegző filmmel jelentkezett: ezúttal nem Róma, hanem egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

    David Lang az egyik legtöbbet játszott kortárs amerikai zeneszerző. Szinte nincs olyan nap az évben, amikor virtuozitást igénylő művei – operák, nagy- és kamarazenekari, illetve szóló hangszerre írt művek - fel ne csendülnének a világ valamelyik nagy koncerttermében. Sorrentino már A nagy szépségben is hangsúlyosan épített Lang zenéjére (a nyitójelentet az I lie című kompozíció emeli éteri magasságokba). Az ifjúságban a Michael Caine által megformált zeneszerző életösszegző művét bízta rá, amelyet Sumi Jo (magyar átírásban: Cso Szumi) operaénekes, Viktoria Mullova hegedűművész és a BBC Koncertzenekar, valamint a Berlini Rádió Énekkara szólaltat meg. A filmben elhangzik emellett fontos szerephez jut Lang just (after song of songs) című szerzeménye is.

    Díjak: Európai Filmdíj (2015): Legjobb film, Legjobb rendező, Legjobb férfi alakítás (Michael Caine)

    Forgalmazó: Mozinet

    Ajánlatunk


    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    Ajánló


    Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

    Mi a közös egy régiségkereskedőben, egy képviselő feleségében és két fodrászban? Legyenek szemtanúi egy gyilkossági nyomozásnak és az est végére…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016