• Program


    FILM/ZENE: Tár (Csortos)

    FILM/ZENE: Tár (Csortos)

    Tár
    amerikai zenés dráma, 158 perc, 2022
    angol nyelven, magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 27. szombat, 19:00

    Rendező: Todd Field
    Zene: Hildur Guðnadóttir
    Szereplők: Cate Blanchett, Mark Strong,  Sydney Lemmon, Julian Glover, Nina Hoss, Noémie Merlant

     

    A klasszikus zene nemzetközi világában játszódó TÁR középpontjában Lydia Tár (Cate Blanchet) áll, az ikonikus zenész, akit széles körben a legnagyobb élő zeneszerzőnek és karmesternek tekintenek. A legrangosabb zenekarokat vezényli és a legrangosabb zeneakadémiákon tanít, ám egy leszbikus szexuális zaklatási per, amelyben ő a vádlott, próbára teszi a karrierjét. A film számos kérdést felvet, egyebek mellett a #metoo mozgalomról és arról, mit engedhet meg magának egy zseni. Ezen túl pedig vizsgálja a hatalom változó természetét, hatását és maradandóságát modern világunkban.

    A rendező Hildur Guðnadóttirt kérte fel a filmzene – és benne a főszereplő kompozícióinak – megírására. Külön érdekesség, hogy a filmben elhangzó zenék mellett ezek a cselekmény során még csak formálódó zeneművek is elhangzanak azon a konceptlemezen, amely a Deutsche Gramophone-nál látott napvilágot 2022-ben Music From And Inspired by the Motion Pucture Tár címen. Belehallatni itt lehet.

    A csellista Guðnadóttir FILM/ZENE sorozatunk kevés női szerzőjének egyike, aki elképesztően fiatalon robbant be a világ filmzeneszerzőinek elitjébe: a Joker zenéjéért 2020-ban mindent megnyert, amit csak lehetett: a Golden Globe, a BAFTA és az Oscar kategóriadíját, és ezzel egyébként ő lett az első izlandi Oscar-díjas (a FILM/ZENE sorozatunkban látható Táncos a sötétben betétdaláért honfitársa, Björk a jelölésig jutott 2001-ben).

    Díjak: Golden Globe 2023 - Legjobb drámai színésznő díja

    A vetítésre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor.
    A teljes program elérhető itt.

    A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

     

    Ajánlatunk


    A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

    félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016