• Program


  Aktuális előadások

  GELLÉRTHEGYI ÁLMOK / DUNAKANYAR

  I. felvonás: Karinthy Ferenc: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

  Lány.............. Szabó Dorottya
  Fiú................. Varga-Huszti Máté

  A világsikerré vált Gellérthegyi álmok Karinthy Ferenc legigazibb drámája. Az ostrom alatti Budapest romos gellérthegyi villája egyszerre a menekülés és a rettenet fészke. Hadbíróság és a faji törvények életveszélye fenyegeti az ide menekült fiatalokat. Körülfogja őket a félelem: félnek a becsapódó lövedékektől, s félnek egymástól. A kölcsönös gyanakvás és a kibontakozó szerelem kettős, ellentétes érzései állandó, vibráló feszültséget teremtenek; a darab mesteri módon szerkesztett, s dramaturgiája bravúros, a személyesség forrósága emeli filozofikus távlatokba a történést.

   
  II. felvonás: Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR   

  Kávésnő.............. Hajdú Melinda
  Férfi..................... Aradi Imre

  A Dunakanyar című egyfelvonásos darab helyszíne egy presszó az országút szélén, valahol a Dunánál. Kora nyári este, hétköznap. Kávéfőző az órát nézi, nemsokára zárnia kell, mire a Vendég benyit. Hamar kiderül, hogy a két idegen valójában egymás szomszédságában lakik. Hasonlóságaik és különbözőségeik okán szenvedélyes évődésbe kezdenek, s az együtt töltött este alatt egy élet lezajlik köztük.

  Alkotók
  Rendező: Nagy Viktor
  Díszlettervező:Szendrényi Éva
  Jelmeztervező: Rátkai Erzsébet
  Súgó: Patyi Szilvia
  Ügyelő: Csitári Tamás
  Rendezőasszisztens: Murár Szabina

  Ajánló


  A Carmina Burana megkerülhetetlen téma, nagy feladat, mégis csodás kihívás egy koreográfusi pályán, mely előbb-utóbb bevonzza az alkotót.

  Székely Csaba drámaíróként először 2011-ben, a POSZT Nyílt Fórum programjában tűnt fel, ahol Bányavirág című színdarabjáért a Színházi Dramaturgok Céhe…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016