• Program


    xGyőri Balett: Egy lépéssel közelebb
    3

    xGyőri Balett: Egy lépéssel közelebb

    Két részes táncelőadás.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 16. péntek, 21:00

    Győri Balett: Egy lépéssel közelebb

    Első rész
    Műanyag szimfónia
    Koreográfus: Sebestyén Bálint Harangozó-díjas

    “Ezen a hosszú úton eltévedni nem tudunk, csak a végére járni”
    Már gyerekként is érdekelt az alkotás folyamata. Káoszból rendet, rendből káoszt formálni. Ahogy egy jó mester ember alkotóvá válik, úgy kerestem magamban a táncon túli mozdulatok kifejező erejét. Azóta is csodálattal figyelem az engem körülvevő zenei, képzőművészeti kompozíciók születését, és próbálom megtalálni hozzá, a bennem rejlő mozdulatok sorát. (Sebestyén Bálint)
    Műanyag szimfónia című mű, a környezet szennyezése és annak eredménye, az eredményének az emberekre (emberiségre, társadalmi csoportokra, valamint magára az egyénre) történő hatása, az abból visszaható károkra, szenvedésekre, problémák bemutatására reflektáló előadás, a fény keresését, valamint a megtisztulás folyamatának lehetőségét bemutató performance.

    Második rész
    Tales of Life
    Koreográfus: Luigi Iannone

    Egy Nápolyhoz közeli városból származom, itt kezdtem meg tánctanulmányaimat is, majd Firenzébe költöztem. A művészet és tudomány kapcsolata mindig is foglalkoztatott: a tánc és a 3D művészet, a Data Science és a mesterséges intelligencia és természetesen ezen területek felfedezése és egymásra hatása is érdekel.  Alkotói stílusomat Velekei László koreográfus művei, az animáció és a tervezés alakították. Munkáimban napjaink társadalmát kutatom a mozdulatokon keresztül, s így próbálok interakcióba lépni vele. (Luigi Iannone)
    A Tales of Life című művem, melyet Életképek-ként fordíthatunk, pontosan ez: a mindennapi élet kis szeletei látásmódomon és érzékenységem szűrőjén át artikulálva. A hétköznapi élet analízise: olyan fogalmak mentén mint: barátság, a férfi és nő közötti különbségek és a világ ellentmondásossága, ahol egy pillanatban egyszerre jelenhet meg a halál okozta elkeseredettség és közösségi események boldogsága.

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    Ajánló


    Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

    Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016