• Program


  Háború és béke
  5

  Háború és béke

  A Háború és békét Lev Tolsztoj fő művének tekintette, melyet már a korabeli közönség is rajongással fogadott. A regényt övező csodálat a mai napig töretlen. Tolsztoj a szereplőinek sorsát végigkísérve szenvedélyes szerelmeken, tragédiákon, születéseken és halálokon át mutatja fel Kelet és Nyugat, Európa és Oroszország máig változó kapcsolatát.

  A vígszínházi változat Helen Edmundson adaptációja alapján készült.

  Fordította: Morcsányi Géza.

  A Háború és békét Lev Tolsztoj fő művének tekintette, melyet már a korabeli közönség is rajongással fogadott. A regényt övező csodálat a mai napig töretlen. Tolsztoj a szereplőinek sorsát végigkísérve szenvedélyes szerelmeken, tragédiákon, születéseken és halálokon át mutatja fel Kelet és Nyugat, Európa és Oroszország máig változó kapcsolatát. A Háború és béke családtörténeteiben a legfontosabb szereplők közül Pierre Bezuhov Napóleon-rajongóból a háborútól megundorodva válik az élet szentségét hirdető emberré. Barátja, Andrej herceg a családja elől menekül a hadseregbe. A ragyogó Natasa az ösztöneiben vakon bízó kamaszlányból szerelmeken és csalódásokon keresztül érik felnőtt nővé. Három különleges élet, három kivételes sors.

  bemutató | 2017. december 16. | Vígszínház

  A Háború és béke e kétrészes változata a Shared Experience, a Nottingham Playhouse és a Hampstead Theatre koprodukciója, és először 2008. február 7-én mutatták be a Nottingham Playhouse-ban.

   

  Ajánló


  Minden 100 évben születik egy ló, és minden 100 évben születik egy ember,…

  A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát a 2021-es évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda…

  A jelenlegi legfelkapottabb hazai zenekar, a Follow The Flow 2017-ben nyerte el végleges…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016