• Program


  Háború és béke
  5

  Háború és béke

  A Háború és békét Lev Tolsztoj fő művének tekintette, melyet már a korabeli közönség is rajongással fogadott. A regényt övező csodálat a mai napig töretlen. Tolsztoj a szereplőinek sorsát végigkísérve szenvedélyes szerelmeken, tragédiákon, születéseken és halálokon át mutatja fel Kelet és Nyugat, Európa és Oroszország máig változó kapcsolatát.

  A vígszínházi változat Helen Edmundson adaptációja alapján készült.

  Fordította: Morcsányi Géza.

  A Háború és békét Lev Tolsztoj fő művének tekintette, melyet már a korabeli közönség is rajongással fogadott. A regényt övező csodálat a mai napig töretlen. Tolsztoj a szereplőinek sorsát végigkísérve szenvedélyes szerelmeken, tragédiákon, születéseken és halálokon át mutatja fel Kelet és Nyugat, Európa és Oroszország máig változó kapcsolatát. A Háború és béke családtörténeteiben a legfontosabb szereplők közül Pierre Bezuhov Napóleon-rajongóból a háborútól megundorodva válik az élet szentségét hirdető emberré. Barátja, Andrej herceg a családja elől menekül a hadseregbe. A ragyogó Natasa az ösztöneiben vakon bízó kamaszlányból szerelmeken és csalódásokon keresztül érik felnőtt nővé. Három különleges élet, három kivételes sors.

  bemutató | 2017. december 16. | Vígszínház

  A Háború és béke e kétrészes változata a Shared Experience, a Nottingham Playhouse és a Hampstead Theatre koprodukciója, és először 2008. február 7-én mutatták be a Nottingham Playhouse-ban.

   

  Ajánló


  Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az…

  A Kossuth-díjas Presser Gábor és a Prima Primissima-díjas Sztevanovity Dusán szívmelengető családi musicaljének…

  Mit csináljunk, ha egy átverés túl jól sikerül? Ha mindenki elhiszi azt, amit…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016