• Program


    Hallgassunk Schubertet! 1. A-dúr zongoraötös ”Pisztráng" / Arpeggione Sonata ( Concerto Budapest )

    Hallgassunk Schubertet! 1. A-dúr zongoraötös ”Pisztráng" / Arpeggione Sonata ( Concerto Budapest )

    Sylvester Paumgartner, így hívták azt a jómódú steyri zenebarátot és műkedvelő csellistát, aki rajongva A pisztráng című Schubert-dalért, 1819-ben felkérte az épp ott, Felső-Ausztriában járó komponistát, hogy e Lied dallamát dolgozza fel egy kamaraműben.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2022. december 3. szombat, 11:00

    Ha minden igaz, így született meg az A-dúr zongoraötös, negyedik tételében az oly ismert melódiával, s épp e többszörösen és szó szerint is nevezetes, s hozzá persze oly népszerű kompozíció előadásával indul majd a Concerto Budapest Schubert-napjának programja. A nagy ukrán brácsás, Maxim Rysanov részvételével ékes és mellette többek közt a Virtuózok több felfedezettjét is pódiumra léptető nyitókoncert másik száma azután újra csak egy melléknévvel felruházott kamaradarab, az a-moll „Arpeggione” szonáta lesz. Ez az 1824-es szerzemény arról a ma már jószerint csak történeti kuriózumként emlegetett, a divatból teljességgel kihullott hangszerről kapta a nevét, amely a gitárral rokon, a csellóra hasonlít és vonóval szólaltatják meg. A zongorakíséretes szonáta Rysanov előadásában most brácsán hangzik majd el.

    Schubert: A-dúr („Pisztráng”) zongoraötös, D.667
    Schubert: a-moll („Arpeggione”) szonáta, D.821

    Közreműködik: Abouzahra Amira hegedű, Maxim Rysanov brácsa, Bánkövi Bence cselló, Puporka Jenő nagybőgő, Rozsonits Ildikó, Ryan Martin Bradshaw zongora

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

    Ajánló


    „Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016