• Program


  Hang és csend - Kortárs Novellák Hang Drum Zenével

  Hang és csend - Kortárs Novellák Hang Drum Zenével

  Felolvasóest Szintai-Molnár Péter novelláiból a szerző előadásában Manaman éteri hangulatú Hang drum zenéjével.

  Két különleges, és különlegesen egyszerű műfaj találkozása. Finom szövésű történetek, apró novellák és meditatív Hang drum zene.

  Szilágyi Sándor (Manaman) a hangok varázserejét használja zenéjében. Ösztönös handpan játékában a világot alkotó rezgések a főszereplők. Manaman koncertjei egy-egy hangutazás önmagunk középpontja felé, ahol megtapasztalhatjuk a szív visszafogott, de őszinte suttogásait.

  Szintai-Molnár Péter a változás apró pillanatait keresi és kutatja a novelláiban és az élet minden területén. Hogyan változik meg akár egy fuvallatra, egy apró rezdülésre egy ember élete? Hogyan ébred rá a saját vagy a világ titkaira, mit tesz akkor, ha megértett valamit, amikor összeáll a belső hangrendszere?

  Egy nézői beszámoló az első estről:

  "Tegnap volt szerencsém megtekinteni és meghallgatni Szintai-Molnár Péter novelláinak felolvasóestjét handpan kísérettel.
  Lenyűgözött, mert zseniálisan működött együtt a novella és a handpan éteri dallama, melyre, mint egy hullámra simult rá a próza. Akár egy falevél a lassú sodrásban, néha alámerül, néha felbukkan – így nyilvánult meg egy-egy novella formájában, a teljességből kiragadva, az élet egy-egy arca.

  Az író a mindennapi életből hozott pillanatok mélységeibe kalauzoló novelláira egyfelől megnyitotta a hallgatókat a misztikus hangzású zene, másfelől elmélyítette az üzenetet és elgondolkodásra késztette az átkötésekkel.

  Az volt az érzésem, hogy valami isteni dolog teremtődik éppen a szemem láttára, a fülem hallatára, karnyújtásnyira tőlem. Egyszeri és megismételhetetlen. Az író maga is benne volt a novelláiban, úgy adta elő őket és a hangdrum zenész, Manaman is teljesen eggyé vált a teremben zajló irodalmi-szellemi-zenei áramlással, mely az élet magvát idézte színpadra.
  Szerintem ez egy nagyon különleges, innovatív és hatásos módja novellák, versek, könyvrészletek bemutatására."

  Túri Orsolya

  Ajánló


  Az ország egyik legnagyobb rockzenekara az EDDA Művek, 2020. március 7-én ismét beveszi…

  Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

  Mégis meddig mehetünk el a hazugságban? Mi lesz, ha már lassan magunk sem…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016