• Program


    Határtalan táncfőváros - Magyar Táncművészeti Egyetem/Bekecs Táncszínház

    Határtalan táncfőváros - Magyar Táncművészeti Egyetem/Bekecs Táncszínház

    A Határtalan táncfőváros fesztivál fő vonulata továbbra is az, hogy a határon túli hivatásos magyar néptáncegyüttesek számára biztosítson koncentrált megjelenést, felmutassa a létrejövő értékeket, teret adjon az újító törekvéseknek. Ezen az estén a Magyar Táncművészeti Egyetem előadását és a Bekecs Néptáncszínház: A helység kalapácsa - néptánckomédia Petőfi Sándor azonos című műve alapján produkcióját tekinthetik meg.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    A Határtalan táncfőváros fesztivál fő vonulata továbbra is az, hogy a határon túli hivatásos magyar néptáncegyüttesek számára biztosítson koncentrált megjelenést, felmutassa a létrejövő értékeket, teret adjon az újító törekvéseknek.  A minifesztivál azonban nem csak arra teremt alkalmat, hogy a határon túli műhelyekben folyó munka legfrissebb színpadi eredményeivel megismerkedjen a hazai közönség, hanem a Magyar Állami Népi Együttes legújabb produkciója mellett, a Magyar Táncművészeti Egyetem ifjú tehetségeivel is.
    Nem csak földrajzi értelemben, hanem műfajaiban is szinte határtalan az idei kínálat: derülhet a publikum Petőfi Sándor művének táncszínházi adaptációján, rácsodálkozhat a magyar néptáncok színpompás forgatagára, de részese lehet egy izgalmas formabontó tánctörténeti emlékestnek is.
    Határtalanul színes az a világ, amiben élünk, ennek megismerése (ugyan a teljesség igénye nélkül) most csak „néhány lépés”! Jöjjenek hát esténként a Hagyományok Házába legyenek a felfedezés részesei, merüljenek el ebben a különleges tánckavalkádban!

    Október 25-én A helység kalapácsa című néptánckomédiát adja elő a Bekecs Néptáncszínház. A gazdag néptánchagyományú Nyárádszereda együttese a humort nem mellőzve nyit különböző perspektívákat a szerelemről előadásában, más-más szándékok és vágyak vezérelte kisemberek belső vívódásain keresztül mutat rá az ember kicsinyességére, esetlenségére és esendőségére.
    Petőfi karakterei egyszerű hétköznapi emberek, még egyszerűbb problémákkal és célokkal felvértezett bukott hősök, akiknek tetteit és megnyilvánulásait a szerelem fondorlatos hálója szövi körül. A szerelem lesz együgyű okozója minden tettnek, kocsmai verekedésnek és végül a főszereplőink szabadságvesztésének is.
    Ahogyan Petőfi az eposzt mint műfajt parodizálja írásával, hasonló módon karikírozza az együttes a tánc eszközeivel a falusi környezetben élők jellemvonásait, felnagyítva azok törékenységét. Az előadás több generációt is megszólít, felhőtlen szórakozást ígér a középiskolásoknak, de az idősebb generáció képviselői is méltán találnak majd benne kedvükre valót.

    Alkotók:
    A zenei felvételen közreműködtek: Buda Folk Band, Izabella Caussanel, Makó Kató, Szilágyi Tóni, Bősze Tamás Jean-Pierre, Herédi Zsombor, ifj. Szerényi Béla, Zimber Ferenc, Csoóri Sándor, ifj. Csoóri Sándor
    Zeneszerző: ifj. Csoóri Sándor
    Díszlet -, jelmeztervező: Cristina Breteanu
    Rendező - koreográfus: Györfi Csaba

    Az előadás időtartama: ~ 120 perc (2 részben)


     

    Ajánlatunk


    Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

    Ajánló


    Egy pszichológus várószobájában összegyűlik hat ember. Kiderül, hogy mind egyszerre kaptak időpontot a neves szaktekintélyhez, aki késik. A hosszas várakozás…

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016