• Program


  Héttorony Fesztivál 2019 - Sárközi Lajos és Zenekara, Lajkó Félix Band

  Héttorony Fesztivál 2019 - Sárközi Lajos és Zenekara, Lajkó Félix Band

  Ha november, akkor Héttorony Fesztivál!
  Számunkra az Ünnep hava. Hogyan is kezdődött?
  1992-ben felépült Makovecz Imre világraszóló Magyar Pavilonja a Sevillai Expón, mely szinte azonnal nemzeti jelképpé vált. Tíz évvel később ennek az épületnek az üzenete inspirált minket arra, hogy megrendezzük az első Héttorony Fesztivált.

  Héttorony Fesztivál 2019 - Sárközi Lajos és Zenekara, Lajkó Félix Band

  Műsor:
  18:30 ’A fürdőépítő Kaláka mozgalom’ címmel építészeti kiállítás az előcsarnokban
  19:00 Sárközi Lajos és Zenekara 
  20:00 Lajkó Félix Band

  Sárközy Lajos és zenekara

  Budapesten született egy hét generációs zenészcsalád sarjaként. 5 évesen kezdett hegedülni tanulni Édesapjától. Még ebben az évben elkezdte tanulmányait a Józsefvárosi Zeneiskolában, ahol Szászné Réger Judit volt a tanára. 13 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályába, ahol Perényi Eszter osztályába járt. 15 évesen megnyerte a Radics Gábor magyar jazzhegedűversenyt, ezután megjelent szólólemeze „I am Only Fifteen” címmel.
  2009-ben két szólókoncertje volt a kaliforniai Silicon Grace Walley szimfónikus zenekarral.
  Jelenlegi zenekarával akikkel 5 éve játszanak együtt, állandó fellépők Magyarország legnevesebb fesztiváljain, mint a Ciffrafesztivál, Fesztivál Akadémia, Kaposfeszt. Mindezek mellett rendszeresen kapnak felkérést számos nemzetközi fesztiválra is,  Németországban, Norvégiában, Japánban, Hollandiában.
  Ezzel a formációval 2019-ben döntősök lettek a Kamara Virtuózok klasszikus zenei tévés vetélkedőn. 

  Lajkó Félix Band

  Azt eddig is tudtuk, hogy Lajkó Félix izgalmas művész, nemcsak azért, ahogyan játszik, hanem mert időről időre képes megújulni, meglepetést szerezni. Ezúttal öttagú zenekart verbuvált maga köré, akikkel láthatóan-hallhatóan hamar megtalálták a közös hangot, méghozzá úgy - és talán ez a legfontosabb -, hogy egyikük javára sem borul az egyensúly. Kollégák, társak, barátok, hívhatjuk őket bárhogy, a lényeg, hogy inspirálják, kiegészítik egymást.
  Zenekarban játszani kötöttség, mondja Lajkó Félix: „A jó része az, amikor a zenekar együtt meg tud szólalni. Ha van egy téma, amit elkezdünk játszani, és aztán egyszer csak robban egy nagyot. És van az a része, amely zenekarban nem, inkább szólóban működik: amikor teljes improvizáció van és nincs körülöttem senki. Mindkettő jó. Valószínűleg, ha nem lenne az egyik vagy a másik, akkor hiányérzetem lenne.” Nos, a közönségnek az újévi koncerten vélhetően nem lesz hiányérzete. És nemcsak azért kell ez a zenekar, mert ily módon eleve több emberhez jut el ez az olykor „elborultnak” bélyegzett, virtuóz muzsika, hanem azért is, mert talán produkcióban még sosem láthatta a publikum ennyire felszabadultnak Lajkó Félixet.

  Közreműködők:
  hegedű  - Lajkó Félix
  gitár  - Sidoo Attila
  cselló  - Kertész Endre
  tuba  - Mazura János
  nagybőgő  - Barcza Horváth József
  dob  - Czirják Tamás

  Ajánló


  A Kossuth-díjas Presser Gábor és a Prima Primissima-díjas Sztevanovity Dusán szívmelengető családi musicaljének…

  A Jászai-díjas Szente Vajk könnyesre nevettető legújabb sztárbohózata a Játékszín ellenállhatatlan szereposztásában!

  A tengerpartra A tengerpartra kifekszik a tenger, a világ végén pihen a szerelmem,…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016