• Program


    Idegenek mindenütt – Velencei Biennále 2024

    Idegenek mindenütt – Velencei Biennále 2024

    Az előadás bemutatja a 60. Velencei Képzőművészeti Biennále által felvetett főbb kérdéscsoportokat, a díjazottakon kívül, szubjektíven kiemel néhány fontos és izgalmas jelenséget, tárlatot – természetesen a magyar pavilonra is kitérve –, valamint szó lesz a biennále kísérőeseményeként a városban látható kiállításokról is.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: június 19. szerda, 18:00

    Idegenek mindenütt – Velencei Biennále 2024
    Művészettörténeti előadás

    Az idén 60. alkalommal megrendezett Velencei Képzőművészeti Biennále a világ legnagyobb művészeti seregszemléje, ahol szemtanúi lehetünk a kortárs művészetek főbb jellemzőinek, aktuális kérdésfelvetéseinek. A főkurátor, a brazil Adriano Pedrosa „Idegenek mindenütt” címet adta az idei eseménynek, és egy 11 évvel korábbi biennálét látogatva kezdett azon gondolkozni, hogy ő milyen művészeti fesztivált is rendezne. Már a korábbi biennálék is tudatosan figyeltek az Európán, Amerikán kívüli világ művészeti életére: 2022-ben Afrikán és a tudatalatti világ megjelenítésén volt a hangsúly, 2024-ben pedig Latin-Amerika és a törzsi kultúrák kerültek a középpontba. Az esemény ezúttal is számos kérdést vet fel, mint például, hogy ugyanazt a művészetfogalmat használjuk-e, vagy amit látunk, az mennyire autentikus?

    Az egyes nemzeti pavilonok valamely nemzet vagy kisebbség problémáját tematizálják. A legjobb pavilonnak járó Arany Oroszlán-díjat az ausztrál pavilon, az ausztrál őslakosok felmenőinek érzékeny vizsgálatáért nyerte el, míg a legjobb résztvevőnek járó díjat a Mataaho Collective nevű új-zélandi csoport kapta különleges installációjáért. Az idei biennáléra leginkább a kollektív emlékezés és traumabemutatás-feldolgozás a jellemző. Emellett azonban találkozhatunk futurisztikus, vagy a látványra fókuszáló művekkel is. Ez utóbbihoz tartozik a magyar pavilon Kopeczky Róna által kurált „Techno Zen” című kiállítása, amely a nemzetközi hírű Nemes Márton munkája.

    Az előadás bemutatja a biennále által felvetett főbb kérdéscsoportokat, a díjazottakon kívül, szubjektíven kiemel néhány fontos és izgalmas jelenséget, tárlatot – természetesen a magyar pavilonra is kitérve –, valamint szó lesz a biennále kísérőeseményeként a városban látható kiállításokról is.

    Előadó: Dr. Bordács Andrea esztéta, az ELTE SEK Vizuális Művészeti Tanszékének tanszékvezető docense

    Időpont: 2024. június 19. (szerda) 18:00

    Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

    Részvételi díj: 1000 Ft, Hegyvidék Kártyával: 500 Ft
    Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában.
    Az eseményekre érkezéskor a Hegyvidék Kártya felmutatása kötelező!

    Ajánlatunk


    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical. A történet ismert: nyüzsgő kikötő, a tenger hullámzása, régi-új szerelmek, esély egy új életre, őrült karneváli forgatag, intrika, bosszúvágy, elégtétel és Párizs, hol jobb és könnyebb az élet... mind-mind megelevenedik Alexandre Dumas világhírű regényének zenés színházi adaptációjában.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016