• Program


  Aktuális előadások
  1 szenvedélybeteg pszichiáter
  1 mélyen hívő “szent” apácanövendék
  1 terhelt múltú zárdafőnök
  1 holtan talált csecsemő

  Végtelen felmerülő kérdés és kimondatlan válasz.

  Ebből az alaphelyzetből indul az Ágnes, báránykám, John Pielmeier világhírű darabja, amely április 29-én kerül színpadra a belvárosban Farkas Franciska, Gazdag-Kötél Orsi és a Jászai Mari-díjas Pásztor Edina szereplésével, Bodor Géza rendezésében.

  Dr. Martha Livingstone-t, a törvényszéki pszichiátert egy zárdába rendelik ki. Feladata, hogy felmérje egy apácanövendék beszámíthatóságát, akit saját újszülöttjének meggyilkolásával vádolnak. Miriam Ruth anya, a zárda főnöknője eltökélten próbálja Ágnest távoltartani az orvostól, amivel tovább fokozza Livingstone gyanúit. Ki ölte meg a csecsemőt, és ki volt a csöppnyi áldozat apja? Livingstone kérdései arra kényszerítik mindhárom nőt, hogy felülvizsgálják a hit jelentését, a szeretet erejét, és megkérdőjelezzék saját értékrendjüket, viszonyulásukat az emberi bűnökhöz és az isteni akarat(?) megnyilvánulásaihoz.

  A történet izgalmas krimibe ágyazva vizsgálja, hogy léteznek-e ma jelenkori csodák, hogy feloldhatatlan-e az ellentét a tudomány és a vallás között. A pszicho-thrillerekre jellemző feszültség és a „nyomozás” során feltáruló fordulatok az előadás krimi jellegét erősítik. Ugyanakkor a mű alaposan elgondolkodtat az anyaság mibenlétéről és az anyaság lehetőségében megtestesülő női lét lényegéről is.

  A három színésznő erős színpadi jelenléte az első pillanattól az utolsóig a székünkhöz szögez. Szívbemarkolóan őszinte játékuk három eleven sorsot tár fel előttünk. Finom rezdüléseiken keresztül pedig megérthetjük a hit igazi lényegét és az emberi kapcsolatok árnyalatait."
   
  Írta: John Pielmeier
  Fordította: Bodor Géza
   
  Szereposztás
  Anya: Pásztor Edina (Jászai Mari-díjas)
  Ágnes: Farkas Franciska
  Doktor: Gazdag-Kötél Orsi
   
  Jelmez: Kovács Kata
  Zene: Nagy Lajos
  Ének: Czigány Judit
  Fény: Makray Gábor
   
  Promóció: Száler Tímea, Kincse Szabolcs
  Grafika: Kántor Attila
  Fotós: Pintér Ákos
  A rendező munkatársa:
  Kaiser Dóra
  Pál Zsófia
   
  Rendezte: Bodor Géza


  A színdarab Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre

  Ajánló


  Hűség, kaland, szerelem, misztika, szépség, a természet dicsérete, ének, zene, tánc, próza, költészet és a Tesla musicalben megszokott nagyívű slágerek,…

  Opera két részben, három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal A produkció szövege és zenei anyaga a mű ős-…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016