• Program


    Kányádi Sándor / VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

    Kányádi Sándor / VERS-ESTEK A MÜPÁBAN

    A 2018-ban 89 éves korában elhunyt Kányádi Sándort aligha kell bemutatni: a magyar anyanyelvű olvasóközönség egyik kedvenc költőjéről van szó, akinek szerepe és művészete túlmutat szekértáborokon, irányzatokon, átível nemzedékeken és országhatárokon.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 15. hétfő, 20:00

    Kányádi Sándor lebilincselő személyiség volt. Nagy idők tanúja. Élő klasszikus, közben maga a megtestesült természetesség. Varázslatos mesemondó, eleven anekdotakincs. Aki hallotta verset mondani vagy egyszerűen mesélni, úgy istenigazából, ha már bemelegedett, egy ideig aligha került ki az élmény hatása alól. Ha személyes jelenlétét nem is tudjuk megidézni, sokirányú, gazdag költészetét igen: versei közvetítésével ott lesz a Müpa Üvegtermében velünk, hogy vele dúdolhassuk a nyolcvanas években született nagy ciklusának felejthetetlen sorait: „Vannak vidékek / ahol az ének / kiment szokásból / ha van is élet / azt hihetnétek / mindenki gyászol // pedig csak védett / helyen az ének / valahol mélyen / szunnyad a lélek / legjobban féltett / gyönge csücskében // vannak vidékek / ahol a népek / csöndben az ágak / jelekkel élnek / beszélni félnek / viharra várnak.” Kányádi Sándor klasszikussá teljesedett művészete a mindenkori diktatúrák ellenében azóta is az emberi szabadság és méltóság mellett tesz hitet a költészet autentikus eszközeivel. Életművén nem fogott az idő. Nagy élményben lesz része annak, aki erről személyesen szeretne meggyőződni a Müpában.

    Közreműködők:
    Zongora: Darvas Ferenc
    A Nemzeti Színház művészei

    A műsort összeállította és bevezeti: Fekete Vince
    Rendező: Rubold Ödön

    Együttműködő partner: Nemzeti Színház
    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként is remekel.

    Godfrey Reggio, a kísérletező szellemű amerikai rendező 1982-ben készítette el Koyaanisqatsi című filmjét, amely az új iránt fogékony közönség köreiben kultikus alkotássá vált. A cím a hopi indiánok nyelvén annyit jelent: Kizökkent világ - ezzel a címmel forgalmazták a filmet annak idején Magyarországon is.

    Ajánló


    Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016