• Program


  Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

  Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

  Milyen keretek közt működött az 1904-ben, Budapesten szerveződött Feministák Egyesülete 1914 előtt, az első világháború éveiben, majd a Horthy-korszak során, s milyen célokat jelölt ki magának?

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: szeptember 2. péntek, 19:00

  RégIdők: Kékharisnyák, honleányok vagy közellenségek? A Feministák Egyesületének fél évszázados története

  Miként váltak a politikai hatalom támogatottjaiból az 1920–1930-as években már-már közellenségekké? Kicsoda pontosan az a Schwimmer Rózsa, aki a nemzetközi nő- és békemozgalom egyik vezető személyiségévé vált, ám Magyarországon még mindig kevéssé ismert? Az előadásból a fentiek mellett kiderül, hogy a Feministák Egyesülete távolról sem tekinthető a „kékharisnyák gyűjtőhelyeinek”, sokkal inkább olyan progresszíven gondolkodó nők (s bizonyos esetekben a hozzájuk csatlakozó férfiak) csoportjaként kell elképzelnünk őket, akik tevékenységi köre messze túlmutatott a jótékonykodáson, vagy a rászoruló tanítónők, netalántán tisztviselőnők tovább- vagy átképzésén.

  Előadó: Czeferner Dóra történész

  Ajánlatunk


  Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

  Mondd meg, hogy imádom a pesti nőket - Gyönyörű ének, csodálatos dallamok, látványos táncjelenetek egy eredeti magyar operett-mulatságban. Bemutató: 2020. október 23.

  Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap a kölyökőrzőben lenni Mamaróka nélkül? Lesznek Babarókának barátai? Egyáltalán hogyan kell barátkozni?

  Ajánló


  Gyermekopera két részben, magyar nyelven, magyar és angol felirattal.

  A kultikus regény szereplői a Víg színpadán kelnek életre. Gatsby, a titokzatos múltú aranyifjú fényűző világot teremt maga körül, hogy…

  Bródy János 2022. november 12-én újra a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet!

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016