• Program


  Aktuális előadások
  Narratíva Kollektíva
  Bertolt Brecht – Paul Dessau: Kurázsi és gyerekei
  Az előadás hossza: 180 perc szünettel

  Mennyit adunk fel meggyőződésünkből a túlélés érdekében? Ha szeretteinket féltve nem állunk ki az igazságtalanság ellen, nem épp őket sodorjuk-e egy élhetetlen világba? Lehet-e az igazságtalanságot zsebredugott kézzel szemlélni, és (hiába) várni, amíg elmúlik? Ismerős kérdések, ismerős létforma: Brecht 1941-ben bemutatott drámája máig tisztán világít rá arra, hogy mivé válhat az egyén, ha az embertelen körülményeket természeti erőként elfogadva a saját hasznát lesi.

  Zenei közreműködő: Kákonyi Árpád
  Hang: Keresztes Gábor
  Fény: Jankó Mátyás
  Tér: Schnábel Zita
  Jelmez: Pattantyus Dóra
  Látvány asszisztens: Bartos Letícia
  Dramaturg: Bíró Bence
  Konzulens: Hegymegi Máté, Pass Andrea, Szenteczki Zita
  Művészeti titkár: Kiss Réka Judit
  Kommunikációs munkatárs: Kónya Klára, Ötvös Veronika
  Produkciós munkatárs: Csató Kata, Hegedűs Judit
  Rendezőasszisztens: Egyed Mónika
  Rendező: Kovács D. Dániel

  Az előadás a Suhrkamp Verlag AG engedélyével, a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

  A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett és támogatott Staféta program keretében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma további támogatásával kiegészülve valósult meg.

  Támogatók: Budapest Főváros Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Füge Produkció, Staféta, Nemzeti Kulturális Alap, Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete, Summa Artium Kultúra támogató Magánalap, Roland.

  Külön köszönet Kulcsár Viktóriának, Kováts Adélnak, a Radnóti Színháznak, Mácsai Pálnak, az Örkény Színháznak és Presser Gábornak, a 10 című előadás alkotóinak, akik a POSZTon elnyert legjobb előadás pénz díját felajánlották a Kurázsi és gyerekei produkciónak. A jelmezekhez köszönjük a Szia+ Adománybolt támogatását!

  Ajánló


  Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet középpontjában Garance, a gyönyörű színésznő áll, és…

  Pintér Béla: A démon gyermekei Pintér Béla és Társulata  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016