• Program


  Latin-Amerikai Filmnapok: A Szikla

  Latin-Amerikai Filmnapok: A Szikla

  El Piedra
  filmdráma / Kolumbia, 90 perc, 2018
  spanyol nyelven, magyar felirattal
   több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: szeptember 9. péntek, 19:30

  Rendező: Rafael Martínez Moreno
  Szereplők: Manuel Alvarez, Isaac Martínez, Anibal Gonzalez, Mirla Aaron, Hugo Urruchurto

  Reynaldo Salgado – „A Szikla” („El Piedra”) – cartagenai bokszoló, aki „csaliként” keresi kenyerét: minden esély nélkül száll ringbe. Egy nap felbukkan az életében Breyder, egy kisfiú az utcáról, aki azt állítja, hogy ő Reynaldo fia, és bokszoló szeretne lenni. Apa és fia megtanulnak hát együtt élni. Reynaldo talál valakit, akitől újra értékesnek érezheti magát, Breyder pedig megtanulja csodálni őt, de nem mint feltételezett bajnokot, hanem mint áldozatkész apát. A film szokatlan szemszögből mutatja be a „lapos orrok sportját”: nem a csillagokat, hanem a középosztályt; nem a hőst, hanem a munkást; nem a bálványt, hanem az embert helyezi előtérbe.

  A cartagenai születésű filmrendező, Rafael Martínez szülővárosa ritkán látott arcát mutatja be autentikus helyszínek és amatőr színészek – köztük egykori bokszlegendák – bevonásával. Filmjében fontos és érzékeny kérdéseket vesz górcső alá: „Mitől család a család? … Mit jelent apának lenni a patriarchális karibi társadalomban? Lehet-e atyai tekintélye egy vesztesnek? Vajon a veszteség és a győzelem kizárják egymást?”

  ***

  Reynaldo “El Piedra” Salgado es un boxeador Cartagenero que se gana la vida trabajando como “carnada”: pelea sin tener ninguna posibilidad de ganar. Un día aparece Breyder, un nińo de la calle que dice ser su hijo y que quiere ser boxeador. Padre e hijo aprenderán a convivir. Reynaldo encontrará a alguien que lo hará sentir valioso de nuevo, y Breyder aprenderá a admirar al padre que hace sacrificios y no al supuesto campeón. Una mirada diferente al deporte de las narices chatas: no a las estrellas, sino a la clase media; no al héroe, sino al trabajador; no al ídolo, sino al hombre.

  Rodando en lugares originales y trabajando con actores no profesionales, muchos de ellos leyendas del boxeo, el director Rafael Martínez, nacido en Cartagena, logra mostrar una cara de su ciudad natal que la gente rara vez puede ver. En su película, busca explorar cuestiones importantes y delicadas como: „¿Qué hace a una familia? … ¿Cuál es el papel de un padre en la sociedad machista del Caribe? ¿Puede un perdedor ser una figura paterna de autoridad? ¿Son la derrota y la victoria términos absolutos?

  A Latin-Amerikai Filmnapok teljes programja >>

  Jegyinformáció:
  Normál jegyár / Precio de las entradas : 1800 Ft
  Diák, pedagógus, nyugdíjas kedvezmény: a kedvezményre jogosult nézők a pénztárban 1400 Ft-os áron válthatnak jegyet. / Estudiantes, pedagogos, jubilados podrán adquirir las entradas a 1400 Ft.

  Ajánlatunk


  KLAUS MANN REGÉNYE NYOMÁN, MIKÓ CSABA ÉS KUKK ZSÓFIA ÁTDOLGOZÁSA ALAPJÁN URBÁN ANDRÁS ÉS A TÁRSULAT: Mefisztó kortárs kabaré egy részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása

  2 AZ EGYBEN – SZÜLETÉSNAPI NAGYKONCERT

  Ajánló


  Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery: MAYERLING Balett három felvonásban

  1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

  Egy Cinemusic Ráadás koncerttel köszönjük meg az óriási érdeklődést korábban meghirdetett filmzene koncertjeink iránt.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016