• Program


  Márai Sándor: Hallgatni akartam

  Márai Sándor: Hallgatni akartam

  A Hallgatni akartam vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, Hegedűs D. Géza felejthetetlen előadásában.

  Márai Sándor: Hallgatni akartam
  A Vígszínház előadása

  „Szeretném elmondani, mi történt a polgári műveltséggel abban a tíz évben, amelynek kezdetét önkényes időszámítás nélkül az osztrák függetlenség megszűntének, az Anschlussnak napja jelenti.”

  A Hallgatni akartam című művet az Egy polgár vallomásai harmadik, befejező kötetének szánta Márai, 2013-ig azonban az író hagyatékában, kiadatlanul kallódott. A kéziraton 1950 szerepel befejezés gyanánt, vagyis ez a mű tekinthető Márai első, emigrációban írt, befejezett művének. Az író maga választotta kezdődátuma az Anschluss, Ausztria 1938-ban történt hitleri megszállása, mely történelmi eseménnyel Márai szerint elveszett a klasszikus Európa. A Hallgatni akartam vallomás egy értékvesztett időszakról, egyben pontos rajza a polgári Európának és Magyarországnak, Hegedűs D. Géza felejthetetlen előadásában.

  Előadja: Hegedűs D. Géza

  Zene: Tallér Zsófia
  Dramaturg: Radnóti Zsuzsa
  A rendező munkatársa: Frigyesi Eszter

  Rendező: Marton László

  Ajánló


  A mi történetünk ma játszódik, a new york-i Bloomingdale’s áruházban - de játszódhatna…

  Dr. Zacher Gábor toxikológussal folytatódik a Lélekmelegítők őszi évada. Az előadáson többek között…

  A Tokaj-hegyaljai Szüreti másNapok 2020 rendezvény egyik kiemelt eseménye a Neoton Família Sztárjainak…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016