• Program


  Aktuális előadások
  Marco Da Silva Ferreira (PT): Bisonte

  „A bölények hatalmas monstrumok, sugárzik belőlük a nyers erő, de valójában növényevők, és inkább zsákmányállatok, mint ragadozók." - magyarázza Marco Da Silva Ferreira, az előadás koreográfusa. A Teatro Municipal do Porto fiatal társművésze, a Hur(r)mano és a brother című előadásai után, most a - kapcsolatainkat  és személyiségünket alapjaiban meghatározó-  nemi identitás kérdéskörét veszi górcső alá és az ezzel kapcsolatos rejtett igazságot vizsgálja.

  A hip-hop műfajából érkezve kívülről fújja a férfisztereotípiák jellegzetes mozgásformáit. A hat táncos ezeket a sztereotípiákat igyekszik lerombolni, a társastánc és a kabarék mozgásformáit alapul véve, ahol a nemekhez egyértelműen különböző típusú mozgásminták vannak rendelve. A koreográfus célja, hogy táncról táncra megszabadítsa előadóit a hiper-férfias mintáktól, hogy hozzáférjenek valódi identitásaikhoz és megleljék a belső igazságaikat. A nemek határai elhalványulnak, helyet adva a zord, sebezhető és gyönyörű létezésnek.

  Az előadásban Ferreira a belső és érzékeny "én"-t kérdőjelezi meg. A táncosok megpróbálnak egy csoport részévé válni, anélkül, hogy elveszítenék saját identitásukat, és anélkül, hogy beskatulyázódnának. „A Bisonte egy olyan munkám, amit inkább életrajzi és önéletrajzi jellegű tapasztalataimra építettem, sokkal inkább, mint tudományos vagy konszenzuális tudásalapra.” Da Silva Ferreira a nagyvárosokban élő fiatalok körében egy bizonyos hiper-férfias attitűdöt azonosít. Ugyanakkor a jelenlegi generáció egy jelentős része feministaként és queerként azonosítja magát. Mit tekintünk ma férfiasnak? Mit tekintünk nőiesnek? Mit mond ez arról, hogyan gondolkodunk a testről, a nemekről és a hatalomról?

  Marco da Silva Ferreira (1986, Santa Maria da Feira) táncos, koreográfus és a Pensamento Avulso művészeti vezetője. Az afroamerikai hatású urban táncstílusok hatására és azokból inspirálódva, autodidakta módon vált hivatásos koreográfussá. A fiatal portugál alkotó már második munkájával(brother) bekerült az Aerowaves művészei közé, a kortárstánc egyik feltörekvő csillaga.

  Alkotók
  művészeti vezetés és koreográfia: Marco da Silva Ferreira
  előadók: Anaísa Lopes, Duarte Valadares, Eríc Santos, João Reis Moreira, Leo és Marco da Silva Ferreira
  művészeti rendezőasszisztens: Pietro Romani
  technikai rendezés és fénytervezés: Wilma Moutinho
  zenei rendezés: Marco da Silva Ferreira
  eredeti zene és hangtervezés: Rui Lima és Sérgio Martins
  díszlettervező: Fernando Ribeiro
  jelmezek: João Rôla
  hangtechnikus: João Monteiro
  rendező: Mafalda Bastos
  produkciós vezető: Mafalda Bastos, Joana Costa Santos
  produkció: Pensamento Avulso - Associação de Artes Performativas

  koprodukció: Teatro Municipal do Porto (PT); São Luiz Teatro Municipal (PT); Théâtre de la Ville (FR); Charleroi Danse (BE) Rezidenciák O Espaço do Tempo (PT); Teatro Municipal do Porto (PT); Centro Cultural Vila Flor (PT); Charleroi Danse (BE); Centre Chorégraphique National de Caen en Normandie; La Place de la Danse Centre de Developpement Chorégraphique National Toulouse - Occitane (FR).
  Ügynökség: Art Happens

  Támogató: Portugál Kulturális Intézet

  Ajánló


  A Kortárs&Balett Tánccsoport legújabb darabjában az álmok mágikus, titokzatos világába kalauzolja nézőit. A cél nem az álmok megfejtése vagy magyarázása,…

  Tartalmas, izgalmas előadásnak ígérkezik a KönnyedÉn, sok aha-élménnyel, felismeréssel, hogy gondos gazdái lehessünk testünknek és valóban könnyedén élhessünk.

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016