• Program


    Megérthető zene 2022-23 / 5 - A lélek bolygói
    2

    Megérthető zene 2022-23 / 5 - A lélek bolygói

    AZ ÉRZELMEK UNIVERZUMA
    Holst: Planéták
    Előad és vezényel: Hollerung Gábor

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. május 14. vasárnap, 11:00

     

    Gustav Holst Planéták című műve a XX. század egyik emblematikus alkotása, és az egyik legerősebb mintája a modern filmzenének. Valamennyi tétel egy-egy bolygó és egyúttal egy-egy mitológiai istenség nevét viseli. Holst mindegyik tétel címében megjelöl bizonyos fajta emberi tulajdonságot, vagy az emberi léthez kapcsolódó jellegzetességet, emberi érzelmet, élményt, karaktert. A mű összesen hét tételéből öt szólal meg a hangversenyen. Maga Holst sokat merít a szimfonikus költemény mechanizmusából, ugyanakkor egyértelmű a tételek karakterizálásában egyfajta ábrázoló jelleg. Szinte valamennyi tétel önálló, zárt szám. A mű egyik leghíresebb részlete a nyitótétel (Mars, a háború hozója), amelynek zenei karaktere szinte egy az egyben jelenik meg John Williams Csillagok háborújában.

    Ajánlatunk


    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

    A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

    Ajánló


    Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

    A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

    Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016