• Program


    Mozart: A varázsfuvola / MET - EA
    2

    Mozart: A varázsfuvola / MET - EA

    A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által jegyzett, oly emlékezetes sikerű produkciót váltja fel. A vetítésekkel operáló, akrobatákat is felvonultató előadás karmestere.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. június 4. vasárnap, 18:00

    Mozart: A varázsfuvola

    A Met új produkciója

    A varázsfuvola már hatodik alkalommal szerepel a Met élő HD-közvetítéseinek műsorán: Simon McBurney új rendezésében, amely a Julie Taymor által jegyzett, oly emlékezetes sikerű produkciót váltja fel. A vetítésekkel operáló, akrobatákat is felvonultató előadás karmestere. A varázsfuvolát énekesként is jól ismerő Nathalie Stutzmann lesz, a főszerepekben pedig a bámulatos magasságokkal rendelkező amerikai tenor, Lawrence Brownlee és a csúcshangokkal ugyancsak bensőséges viszonyt ápoló honfitársnője, a koloratúrszoprán Kathryn Lewek is színpadra lép majd.

    Az opera műfajával és az operajátszás közegével való ismerkedés első, gyermekkori állomása és talányosan sokrétű jelképrendszere révén a legkülönbözőbb tudós elemzőket elméletgyártásra sarkalló remekmű. A csacska cselekménye miatt sokat korholt meseopera a szabadkőművesség meg a felvilágosodás szignáljaival dúsan felszerelt zenés színpadi enigma. Ez mind elmondható Mozart utolsó operájáról, amelynek még a prózai dialógusok sem tudnak megártani. A színészként is tevékeny angol Simon McBurney Londonból New Yorkba átköltöző rendezése persze így sem tét nélküli vállalkozás, aminthogy a szólamok örök népszerűsége is csak fokozhatja érdeklődésünket az olyan énekes színészi alakítások iránt, amilyennek az elragadó Erin Morley Paminája és a dán Stephen Milling impozáns Sarastrója ígérkezik. Vagy amilyennel a holland bariton, a fizikai humor terén is avatott Thomas Oliemans Met-debütálása kecsegteti a helyi és globális közönséget, hiszen ő valóságos Papageno-specialistaként ölti majd magára a madarász ezúttal korántsem hagyományos jelmezét.

    A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

    Rendező: Müpa

    Vezényel: Nathalie Stutzmann

    Szereplők:

    Pamina: Erin Morley

    Az Éj királynője: Kathryn Lewek

    Tamino: Lawrence Brownlee

    Papageno: Thomas Oliemans

    Beszélő: Alan Held

    Sarastro: Stephen Milling

    Monostatos: Brenton Ryan

    Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

    Alkotók:

    Díszlet: Michael Levine

    Jelmez: Nicky Gillibrand

    Fény: Jean Kalman

    Vetítés: Finn Ross

    Hang: Gareth Fry

    Rendező-koreográfus: Simon McBurney

    Ajánlatunk


    Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    vígjáték két részben

    Ajánló


    Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

    A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

    Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016