• Program


  Nyolckor a bárkán - családi színházi előadás
  6

  Nyolckor a bárkán - családi színházi előadás

  Egy hosszú utazás során számos fontos dolgot megtudhatunk. Például, hogy Noé látása nem túl jó, hogy a zsiráfok is lehetnek tengeribetegek, és hogy Isten szereti a sajttortát – sok mazsolával.

  Aktuális előadások  Nyolckor a bárkán
  (az RS9 Színház és a Junion Színház családi gyermekelőadása)

  Az előadást hat éves kortól ajánljuk!

  Nyolckor a bárkán – úgy hangzik, mint ha egy kedves kis baráti találkára vonatkozna. Sajnos, azonban nagy baj van, ha három pingvin csak két jegyet kap Noé bárkájára – amelyre minden állatfajból csupán kettő juthat fel.
  És, ha véletlenül akad egy rossz kispingvin – akinek éppen nincsenek barátai – és egyedül van? Akkor el kell hát tőle búcsúzni.
  Egy hosszú utazás során számos fontos dolgot megtudhatunk. Például, hogy Noé látása nem túl jó, hogy a zsiráfok is lehetnek tengeribetegek, és hogy Isten szereti a sajttortát – sok mazsolával.

  Szereplők:
  Egyik pingvin: Álmosd Phaedra
  Másik pingvin: Ficzere Béla
  Harmadik pingvin: Kovács Andrea / Szávai Katalin                                                      
  Galamb: Baksa Imre
  Öregember: Kassai László

  Írta: Ulrich Hub
  Fordította: Koleszár Bazil Péter
  Díszlet: Vadász István
  Jelmez: Kovács Andrea
  Zene: Darvas Ferenc
  Koreográfia: Kriszt László
  Koreográfus asszisztense: Major Bea
  Technika (fény, hang): Csáki Rita
  Rendező: Koleszár Bazil Péter

  A szerző, Ulrich Hub, 2005-ben írta művét a karlsruhei Badeni Állami Színház felkérésére. Az év gyermek- és ifjúsági drámájává választották Németországban és Hollandiában is 2006-ban. Egy évre rá megjelent a regényváltozat, amely 2008-ban az év mesekönyve lett.
  Számos nyelven jelent meg Európa szerte azóta a könyv is, és játsszák a színdarabot Portugáliától Finnországig, Görögországon át Írországig, a gyerekek nagy örömére. Magyarországon már több nagyvárosban is műsorra tűzték ezt a darabot, azonban Budapesten először lesz látható. Bízunk abban, hogy nem csak a gyerekeknek lesz igazi csemege ez a mese, hanem a szülőknek is, így egy igazi családi előadást láthatnak majd kicsik és nagyok.


  Az előadás hossza: kb. 85 perc, egy szünettel

  Ajánló


  Robert Louis Stevenson regénye a XVIII. században, Jim Hawkins és anyja fogadójában kezdődik.…

  Mi ez, mi ez, miez, ez a rettentő csengetés? Tűz van? Ezek nyilván…

  Csehov összes művében tetten érhető az író mély emberismerete és utánozhatatlan humora. A…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016