• Program


    Omar Faruk Tekbilek és együttese

    Omar Faruk Tekbilek és együttese

    Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: április 23. kedd, 20:00

    „Már gyerekként is kitűnt tehetségével” - szólhatna a csodagyerekről hírt adó közhely, ám a multiinstrumentalista Omar Faruk Tekbilek esetében talán nem is lenne olyan nagy túlzás egy ilyen felütés. Nyolcévesen ismerkedett meg a kaval nevű fúvós hangszerrel, majd zenész családjának - különösen hangszerüzletet üzemeltető nagybátyjának - köszönhetően hangszeres repertoárja folyamatosan bővült. Tizenkét éves korában már rendszeresen koncertezett, ám korántsem volt egyértelmű, hogy zenei pályára fog lépni: imámnak készült, és sokáig komolyan vonzotta a vallási pálya. Spirituális elkötelezettsége máig meghatározza életét és munkásságát, a zene nyelvén keresztül pedig képes örökérvényű üzeneteket megfogalmazni. Így jöhetett létre például első zenekara, amely a konfliktusokkal terhelt közel-keleti régió kiváló zenészeit gyűjtötte össze, származástól függetlenül, a világsikert meghozó együttműködése Brian Keane-nel pedig a tradicionális keleti zene és a posztmodern ambient hangzás közötti hidat teremtette meg. Áprilisban a Magyar-Török Kulturális Évad alkalmából másodszorra látogat el a Müpába Omar Faruk Tekbilek. Ígérete szerint együttesével földrészeken és stílusokon átívelő zenei univerzumot kelt életre, melynek magját mindvégig a tradicionális szúfi zene, a folk és a közel-keleti hangszeres hagyományok fogják adni.

    ének, ney, baglama, zurna - Omar Faruk Tekbilek
    kánún - Bahadır Şener
    zongora, billentyűs hangszerek - Yannis Dimitriadis
    hangszerelés, gitár - Federico Ferrandina
    dob, ütőhangszerek - Chris Wabich
    ütőhangszerek - Murat Tekbilek

    zenei producer: Ofer Ziv
    hangmérnök: Christos Lambropoulos

    Az előadás a Magyar-Török Kulturális Évad keretében, a Yunus Emre Budapesti Török Kulturális Központtal együttműködésben valósul meg.

    Rendező: Müpa

    Ajánlatunk


    „Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

    Ajánló


    A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

    Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

    A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016