• Program


    PERON-SWING táncjáték

    PERON-SWING táncjáték

    A Hajdu Anita, Tánckarvezető-koreográfus ötletéből született Peron-swing című egyrészes, könnyed, szórakoztató est az 1920-as évekbe kalauzolja a nézőt egy örökmozgó amerikai nagyváros pályaudvarán, egy-egy emberi történetet elmesélve. A rövid etűdökben a jazz-, swing-, sztepp- és modern elemeket vegyítő táncstílus, sok-sok humorral..

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda, 19:00

    Szegedi Nemzeti Színház Tánckara: Peron-swing
    táncjáték
    Bemutató: 2022. április 08. 19:00

    A Szegedi Nemzeti Színház Tánckarának estje

    Táncolják:
    Baranyai Krisztián
    Beliczai Béla
    Bolla Bence
    Slezák Dávid
    Fülöp Ádám
    Opavszki Máté
    Hőbe Barbara
    László Lívia
    Jónás Dzsenifer
    Stefanik Kata
    Szalai Alexa Rita
    Szincsák Patrícia

    A 2021/2022-es évadban önálló produkcióval jelentkezik a Szegedi Nemzeti Színház Tánckara, melyre több mint 30 éve nem volt példa a szegedi színházi életben. A ’80-as évek elején, a „Zenés Színház” helyszínén – a Belvárosi Moziban – néhány mesedarabot dolgoztak fel a tánc nyelvén: Péter és a farkas, Hamupipőke, Hófehérke.

    Most azonban tematikus esttel jelentkezik az Együttes. A Hajdu Anita, Tánckarvezető-koreográfus ötletéből született Peron-swing című egyrészes, könnyed, szórakoztató est az 1920-as évekbe kalauzolja a nézőt egy örökmozgó amerikai nagyváros pályaudvarán, egy-egy emberi történetet elmesélve. A rövid etűdökben a jazz-, swing-, sztepp- és modern elemeket vegyítő táncstílus, sok-sok humorral, a burleszk eszközeivel és élőzenével igyekszik megmutatni e 12 fős kisegyüttes tehetségét, rátermettségét, összetartását és a mozgásban megtalált hivatását. Közreműködik: a PapaJazz zenekar.

    Alkotók:
    Díszlet: Szabó Gábor
    Jelmez: Cselényi Nóra, Papp Janó
    Swing-kurzus: Bokor Attila
    Zenei vezető: Dinyés Dániel
    Dramaturg: Czene Zoltán
    Fény: Stadler Ferenc
    Hang: Tóth Bagi Árpád
    Ügyelő: Kürtös Petra
    Koreográfus asszisztens: Szalai Alexa Rita
    Koreográfus: Hajdu Anita

    Közreműködik: a PapaJazz zenekar

    Ajánlatunk


    JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, Sz. 106, BB 114

    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia, op. 17 – zenekari részletek (Szerelmi jelenet, Mab királynő-scherzo, A magányos Rómeó, Báli jelenet)

    Ajánló


    François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei…

    Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

    Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016