• Program


  Rómeó és Júlia
  15

  Rómeó és Júlia

  Gérard Presgurvic: Rómeó és Júlia

  500 előadáson és 500 ezer nézőn túl, tizedik születésnapját is betöltötte a Budapesti Operettszínház legnagyobb sikere, amit nem lehet kihagyni!

  A Rómeó és Júlia jelenleg is telt házak előtt fut a Pesti Broadway-n, de látható volt a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Pécsi Expo Center, a Debreceni Főnix Csarnok és a Soproni MKB Aréna hatalmas színpadán és Baján, a Szentháromság téren, több tízezer néző előtt.

  A párizsi világpremier hatalmas sikerét követően a Budapesti Operettszínház 2004 januárjában mutatta be a musical magyarországi változatát KEROŸ rendezésében. Az előadás azonnal ovációt váltott ki. A produkció dalai felkerültek a rádiók slágerlistáira, a musical CD-je 2006-ban platinalemez lett, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokon a monumentális díszletek között, káprázatos jelmezekkel, 200 táncossal és statisztával, s a Budapesti Operettszínház sztárjaival DVD felvétel is készült.

  A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: "A Rómeó a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."

  A legendás szerelem története a bemutató óta a teátrum legsikeresebb darabjai közé tartozik. Az előadáson felnőtt egy nemzedék, aki most a színpadon is megmutathatja magát. Bár a nagy "öregek" sem hagyják el az előadást, tavalyi évtől a színház fiatal tehetségei, ifjú sztárjai is láthatóak a főszereplők között, akikkel egy az eredeti történethez korban is közelebb álló szereposztás mutatkozik be. Velük új fejezet nyílt a sikermusical történetében.

  Közreműködik: a Musical Együttes, a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei, a Színház Zenekara.

  Az eredeti jogok tulajdonosa, a Netanya-Servicios de Consultoria LDA engedélyével.
  Magyarországi jogok: Pentaton Művész- és Koncertügynökség
  Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljét eredetileg a párizsi Palais des Congres-ben, Franciaországban mutatta be a Glem Gerard Louvin, 2001. január 19-én
  Rendező: Redha, Díszlet: Petrika Ionesco, Jelmez: Dominique Borg, Világítás: Antonio de Carvalho
  A Rómeó és Júlia nemzetközi képviselete: Netanya-Servicios de Consultoria LDA. Fax: +41(0) 22 994 49 08; e-mail: manager@netanya.pt
  A Budapesti Operettszínházban 2004. január 23-án bemutatott előadás a szerző által jóváhagyott eredeti magyar változat.

  Ajánló


  A budapesti közlekedés ezernyi drámát rejt, a villamoson utazva ezeknek akarva-akaratlanul a részeseivé…

  A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki, értékrendet választó, tájba illeszkedő…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016