• Program


    R.Rodgers-O.Hammerstein II.: A MUZSIKA HANGJA

    R.Rodgers-O.Hammerstein II.: A MUZSIKA HANGJA

    Készült Maria Augusta Trapp ’The Trapp Family Singers’ elgondolása alapján

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. május 22. szerda, 19:00

    Zene: RICHARD RODGERS
    Dalszövegek: OSCAR HAMMERSTEIN II
    Szövegkönyv: HOWARD LINDSAY és RUSSEL CROUSE

    Fordította: Bátki Mihály
    A dalszövegeket fordította: Fábri Péter

    Az előadás a R&H Theatricals Europe engedélyével jött létre.
    Fábri Péter dalszövegei a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerültek felhasználásra.

    Maria, az életvidám, folyton izgő-mozgó apácanövendék, bármennyire is igyekszik, nem igazán találja a helyét a zárdában. Lebbenékeny fiatalsága, szabadságvágya újabb és újabb kalandozásokra csábítja, s szívesebben tölti az idejét a környező hegyekben, mint a zárda falai között, ahol álmodozó természetével folyamatosan galibát okoz. Főnökasszonya ezért elszegődteti nevelőnőnek a szigorú von Trapp kapitány gyermekei mellé. Maria izgatottan érkezik meg az elegáns kastélyba, ahol anyai szív és gondoskodás híján katonás fegyelem uralkodik. A lány, hogy ráébressze a gyerekeket az élet valódi szépségeire, énekelni tanítja őket – és arra, hogy mindig bátran képviseljék az elveiket és vágyaikat, egyéniségüket pedig ne engedjék hamis szabályok közé szorítani. A kapitány eleinte nem nézi jó szemmel Maria nevelési módszereit, ám lassacskán az ő kapcsolatuk is megváltozik… Csakhogy közben már a második világháború viharfelhői gyülekeznek az idilli ausztriai hegyek fölött.

    A muzsika hangja a zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabja, amelyből világhírű film is született, a benne szereplő dalok pedig egytől egyig slágerré váltak. Ez az üde, életigenlő, egyszerre bájosan szórakoztató és mélyen humánus történet igazi gyöngyszem szeretetről, családról, összetartásról – és persze szerelemről!

    A szerzőkről:

    Oscar Greeley Clendenning Hammerstein II (1895-1960) amerikai librettista, színházi producer és rendező. Negyven éves pályafutását nyolc Tony-díjjal és két Oscar-díjjal ismerték el. Mintegy 850 dal szövege köthető a nevéhez, ezek közül számos ma is világsiker.

    Richard Charles Rodgers (1902-1979) amerikai zeneszerző, aki több mint 900 dalt és 43 Broadway musical zenéjét szerezte, de filmek és tévéprodukciók komponistájaként is tevékenykedett. Ő volt az első, aki megcsinálta a show business „Grand-slamjét”, azaz a legnagyobb díjak (Emmy-, Grammy-, Oscar- és Tony-díj) mindegyikét legalább egyszer elnyerte, de a Pulitzer-díj sem hiányzik a gyűjteményéből.

    Howard Lindsay (született: Herman Nelke, 1889-1968) amerikai drámaíró, librettista, rendező, színész és producer. Egy közösen jegyzett darabjukért állandó szerzőtársával, Russel Crouse-zal együtt Pulitzer-díjat kapott, majd 1960-ban a szerzőpáros a Tony-díjat is elnyerte A muzsika hangjáért.

    Russel Crouse (1893-1966) amerikai drámaíró, librettista és egykori színész. Howard Lindsay-hez fűződő, világsikerű munkakapcsolata 1934-ban kezdődött, amikor az Anything Goes című Cole Porter musicalhez együtt dolgozták fel P. G. Wodehouse/Guy Bolton könyvét.

     

     

    Ajánlatunk


    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    Ajánló


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    A nagy sikerre való tekintettel, idén ismét megrendezésre kerül a II. Budapest Légtorna Fesztivál!

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016