• Program


    Shakespeare 37-ből három

    Shakespeare 37-ből három

    Különleges kísérletbe fogott tavasszal a Litera és TRIP hajó: fölkértek 37 kortárs magyar írót, hogy értelmezzék újra Shakespeare 37 színpadi művét egy-egy jelenetben, amelyekből a Dogma-filmek által ihletve különleges, online nézhető rövidfilmek készültek Magács László rendezésében, és amelyek a Literán is olvashatóak.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. július 1. csütörtök, 19:00

    Nyári fesztivál
    Shakespeare 37-ből három
    felolvasó-színházi előadás

    Színészek:
    Petrik Andrea
    Vecsei H. Miklós
    ifj. Vidnyánszky Attila
    Radnay Csilla
    Hegedűs D. Géza

    Rendező: Hegedűs D. Géza
    A sorozatszerkesztő dramaturg: Lőkös Ildikó

    „Minden epizód középpontjában egy karakter vagy kulcsjelenet áll – írják a Litera beharangozójában –, ami minden esetben általános érvényű morális dilemma. Az etűdök a mindannyiunk számára ismerős emberi történetek lélekállapot-változásait, a szereplők tetteit és azok hatásaitvizsgálják.”
    *
    Az idei gyulai Shakespeare Fesztiválon ezek közül a művek közül hárommal felolvasószínházi formában is megismerkedhet a közönség. Márton László az Athéni Timon-t gondolta újra, Tasnádi István a Szeget szeggel-t, Vörös István pedig a III. Richárd-ot.

    A közreműködő színészek: Petrik Andrea, Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, Radnay Csilla és Hegedűs D. Géza, aki a rendezője is a felolvasószínháznak. Ezek a nevek talán emlékeztetik a gyulai közönséget arra, hogy néhány éve láthatták az eredeti Athéni Timon-t és a III. Richárd-ot is, melyeket ifj. Vidnyánszky Attila rendezett, és Vecsei H. Miklós fordított, és mindkettőben Hegedűs D. Géza is játszott. Idén pedig ugyanők ezek újragondolt 21. századi változataiban.
     
    Márton László: Athéni Timón újratöltve
    A szerző ezt a jelenetet öt színészre írta. Timón mindvégig jelen van, a többi négy színész – két nő és két férfi – sorjában játssza a rá osztott szerepeket.

    Tasnádi István: Szeget szeggel
    érzékenyjáték céges környezetben
    Shakespeare után szabadon
    A színészek kissé bábszerűek. Néha beleakadnak a bonyolultabb szavakba. Néha az egyszerűbbekbe is.

    Vörös István: GLOSTER KFT
    Valahol egy loftban

    Köszönet a Trip Hajónak és a Literának

    Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

    Ajánlatunk


    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

    Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

    Ajánló


    A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja…

    A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

    A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016