• Program


  Shakespeare 37-ből három

  Shakespeare 37-ből három

  Különleges kísérletbe fogott tavasszal a Litera és TRIP hajó: fölkértek 37 kortárs magyar írót, hogy értelmezzék újra Shakespeare 37 színpadi művét egy-egy jelenetben, amelyekből a Dogma-filmek által ihletve különleges, online nézhető rövidfilmek készültek Magács László rendezésében, és amelyek a Literán is olvashatóak.

  Nyári fesztivál
  Shakespeare 37-ből három
  felolvasó-színházi előadás

  Színészek:
  Petrik Andrea
  Vecsei H. Miklós
  ifj. Vidnyánszky Attila
  Radnay Csilla
  Hegedűs D. Géza

  Rendező: Hegedűs D. Géza
  A sorozatszerkesztő dramaturg: Lőkös Ildikó

  „Minden epizód középpontjában egy karakter vagy kulcsjelenet áll – írják a Litera beharangozójában –, ami minden esetben általános érvényű morális dilemma. Az etűdök a mindannyiunk számára ismerős emberi történetek lélekállapot-változásait, a szereplők tetteit és azok hatásaitvizsgálják.”
  *
  Az idei gyulai Shakespeare Fesztiválon ezek közül a művek közül hárommal felolvasószínházi formában is megismerkedhet a közönség. Márton László az Athéni Timon-t gondolta újra, Tasnádi István a Szeget szeggel-t, Vörös István pedig a III. Richárd-ot.

  A közreműködő színészek: Petrik Andrea, Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, Radnay Csilla és Hegedűs D. Géza, aki a rendezője is a felolvasószínháznak. Ezek a nevek talán emlékeztetik a gyulai közönséget arra, hogy néhány éve láthatták az eredeti Athéni Timon-t és a III. Richárd-ot is, melyeket ifj. Vidnyánszky Attila rendezett, és Vecsei H. Miklós fordított, és mindkettőben Hegedűs D. Géza is játszott. Idén pedig ugyanők ezek újragondolt 21. századi változataiban.
   
  Márton László: Athéni Timón újratöltve
  A szerző ezt a jelenetet öt színészre írta. Timón mindvégig jelen van, a többi négy színész – két nő és két férfi – sorjában játssza a rá osztott szerepeket.

  Tasnádi István: Szeget szeggel
  érzékenyjáték céges környezetben
  Shakespeare után szabadon
  A színészek kissé bábszerűek. Néha beleakadnak a bonyolultabb szavakba. Néha az egyszerűbbekbe is.

  Vörös István: GLOSTER KFT
  Valahol egy loftban

  Köszönet a Trip Hajónak és a Literának

  Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

  Ajánló


  Zsidó Kulturális Fesztivál 2021 Kommuna Lux, avagy a közösség ragyogása – Fergeteges klezmerparti…

  Ugye milyen könnyen elsiklunk egy ilyen mondat fölött? Társulatunk viszont elgondolkodott ezen a…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016