• Program


    Sirokkó (Sirocco d'hiver)

    Sirokkó (Sirocco d'hiver)

    71’ | 1969 | színes
     több

    Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 25. szombat, 18:00

    Rendező: Jancsó Miklós 

    Forgatókönyvíró: Hernádi Gyula 

    Operatőr: Kende János 

    Zene: Vujicsics Tihamér 

    Szereplők: Jacques Charrier, Marina Vlady, Eva Swann 

    Műfaj: történelmi parabola 

    Jancsó örök témája, hatalom és erőszak viszonya ezúttal egy, a harmincas években játszódó történetből bontakozik ki. Valahol a délszláv határnál egy eldugott birtokon titkos kiképzőtábor működik: horvát szeparatisták merényletre készülnek a szerb király ellen. De itt sem a konkrétumokon van a hangsúly, sokkal inkább a történelem ismétlődő mintázatain. Jancsó visszatérő színészei mellett nemzetközi sztárokkal is találkozhatunk, itt ugyanis Marina Vlady és Jacques Charrier csatlakozott a fegyverek és politikai szólamok különös keringőjéhez.

    Készítő országok: Magyarország, Franciaország

    Felirat nyelvek: angol

    Nyelvek: magyar

     

    Sirocco d'hiver

    Réalisateur : Miklós Jancsó 

    Scénariste : Gyula Hernádi 

    Directeur de la photographie : János Kende 

    Musique de Tihamér Vujicsics 

    Avec Jacques Charrier, Marina Vlady et Eva Swann. 

    Genre : film historique

    Producteur : MAFILM, Les Films Marquise

     Le thème éternel de Jancsó, le pouvoir et la violence, se déploie ici dans un film situé en Hongrie en 1934. Les contre-révolutionnaires serbo-croates surnommés les oustachis, fomentent, sous la protection des autorités, de noirs complots. Marko Lazar, un idéaliste, s'est lui aussi réfugié dans le pays. Mais, entouré de l'amour mystérieux de deux femmes, Maria et Llona, il sent l'inquiétude le gagner. Autour de lui, il ne voit que des traîtres et des espions. Il s'interroge, traque, questionne, provoque... On retrouve dans le film les acteurs français Marina Vlady et Jacques Charrier dans une curieuse valse armée et politique.

    Pays producteurs : Hongrie, France

    Langues des sous-titres : anglais

    Langues : hongrois

     

     

    Ajánlatunk


    A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

    Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

    A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet harmadik estjén.

    Ajánló


    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

    JOHANNES BRAHMS: Változatok egy Haydn-témára, op. 56 RICHARD STRAUSS: d-moll burleszk zongorára és zenekarra *** HECTOR BERLIOZ: Rómeó és Júlia,…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016