• Program


    SZENT - díszbemutató

    SZENT - díszbemutató

    Swiety
    lengyel magyar politikai krimi/thriller, 105 perc, 2024
    lengyel nyelven, magyar felirattal

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: június 25. kedd, 19:00

    Rendező: Sebastian Buttny
    Szereplők: Mateusz Kosciukiewicz, Lena Góra, Michal Wlodarczyk, Dobromir Dymecki, Leszek Lichota

     

    1986. A kommunista Lengyelország. Ismeretlenek betörnek a gnieznói székesegyházba és ellopják a lengyel kereszténység alapítója, Szent Adalbert hamvainak életnagyságú, ezüst ereklyetartó szobrát. Az ügy felgöngyölítésével a nem túl tapasztalt Andrzej Baran nyomozót bízzák meg, akinek felesége nemzetközi hírű művészettörténész. A fiatal nyomozó tisztában van vele, hogy két évvel a nagy felháborodást kiváltó politikai gyilkosság, a kommunistaellenes Jerzy Popiełuszko atya meggyilkolása után feszült a közhangulat az újabb egyházellenes bűncselekmény miatt. A nagy ambícióval megkezdett nyomozás során Andrzejben kétség ébred: lehetséges, hogy a szobor ellopása egy belügyes játszma?

    A filmet valós események inspirálták. A thrillerekre emlékeztetően feszült retro krimi rendkívül pontosan idézi meg a 80-as évek Lengyelországát, annak díszleteit, karaktereit és korhangulatát is. Történetének finom misztikus töltetet ad a vallási tartalom.

    Sebastian Buttny rendezőként és íróként is több sikeres filmet és sorozatot jegyez. A szent főbb szerepeiben Mateusz Kościukiewicz, Lena Góra, Dobromir Dymecki és Leszek Lichota tűnik fel. Az alkotás magyar közreműködéssel készült. Zeneszerzője Pejtsik Péter (After Crying) volt.

    Forgalmazó: Uránia Film

     

    Ajánlatunk


    A társas-játékban a közönség is aktív részesévé válhat párkapcsolatainkról szóló forgatókönyvek alakulásának. Szokásos zsákutcák kelnek életre, és az improvizációs jelenetek segítségével, görbetükrön keresztül sírva-nevetve láthatunk rá önmagunkra. Célunk: közösen alkotva, játszva, nevetve, szórakozva tanulni magunkat, egymást.

    A Lóvátett lovagok Shakespeare legjátékosabb komédiája. Naná, hogy több mint 246 szójátékot tartalmaz – ott van mindjárt a címe!

    Ajánló


    „Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” –…

    Ünnepi Gála a Magyar Operett Napja tiszteletére

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016