• Program


  Szirmai Albert: Mágnás Miska

  Szirmai Albert: Mágnás Miska

  A Korláthy-birtok melletti vasútépítkezés mérnöke, Baracs István beleszeret a vásárban a parasztálruhás grófkisasszonyba, Rollába. A gróf estélyt ad, mert szeretné elérni, hogy a vasút az ő birtokán haladjon keresztül. Baracs az estélyen ráismer Rollára, és tréfából a távollévő gróf Eleméryként mutatja be inasát, Miskát.

  Rolla viszonzásul cselédlányát, Marcsát öltözteti be Eleméry grófnőnek. Miska és Marcsa öltözéke, viselkedése az úri világ karikatúrájává válik. Az operett elhagyhatatlan figurái Pixi és Mixi, a két piperkőc, kissé együgyű gróf, akik mindent elkövetnek azért, hogy Rolla ne a szeelmet válassza. De, mint minden operettben, így itt is a szerelmesek végül egymásra találnak.

  A Mágnás Miska a magyar operett-irodalom egyik legsikeresebb műve. Először 1916-ban mutatták be, dalai (pl. Cintányáros cudar világ, Hoppsza Sári) hatalmas slágerekké váltak. Sikerét szatirikus, mulatságos történetének és az örökzöld slágereknek köszönheti, nem véletlen, hogy időről időre színpadra kerül.

  operett két részben - élő zenekari kísérettel

  Szereplők:
  Rolla........................ Vörös Edit
  Baracs..................... Domoszlai Sándor
  Mágnás Miska......... Bozsó József
  Marcsa.................... Steinkohl Erika
  Korláth gróf............. Kokas László
  Pixi.......................... Erdei József
  Mixi......................... Benkóczi Zoltán
  Nagymama............. Csonka Zsuzsanna

  A Magyar Zenés Színház vendégjátéka

  Ajánló


  Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és csapata sok…

  Újraindul a zenei élet az Eiffel Műhelyházban – szabad téren. A Műhelyház körüli…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016