• Program


    Talamba 20

    Talamba 20

    Művészetek Háza Gödöllő
    Színházterem
    Esemény kezdése: 2019. 12. 15. (vasárnap) 19.00
    2x50 perc, egy szünettel

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2019. december 15. vasárnap, 19:00

    A világ ütős szemmel - ez is lehetne a Talamba koncertjének címe. Az ütőegyüttes, amely sokat tesz „a műfajok békés egymás mellett élése” érdekében, megalakulása huszadik évfordulóját ünnepeli.

    Az ütőhangszerek népes családjából több száz lesz látható és hallható a gödöllői Művészetek Háza színháztermében. A zenekari háttérből szólistává előlépett instrumentumok ugyanúgy képesek szerelmet vallani, gyermeket altatni, szárnyaló melódiákat játszani, mint más hangszeres kollégáik.

    A Talamba-repertoárból megszólalnak afrikai, latin-amerikai zenék, Liszt-, Kodály- és Bartók-darabok is - az ütőegyüttes ugyanis otthonosan mozog a zenei stílusok között, tud humort „játszani”, műsorai során térben és időben is bejárja a zene világát. Megszólaltatnak magyar népdalokat, balkáni melódiákat, afrikai ritmusokat és a komolyzenében gyökerező darabokat, de saját szerzeményeket, jazzklasszikusokat, komolyzenei átiratokat és kortárs műveket is. Előszeretettel és bátran parafrazeálnak, az eredmény lehet afrikai zene ihlette Varázsfuvola-téma vagy éppen balkáni népzenén alapuló Bach-motívum. Koncertjeiken mindig van egyfajta improvizatív hömpölygés, várakozást fokozó nyugtalanság, és helyet kaphat az éneklés is, mert hiába többezres az ütőhangszerek családja, a legősibb hangszer mégiscsak az emberi hang.

    A koncerten közreműködik a Quartzbox (homokanimáció)

    Ajánlatunk


    Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

    1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

    A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti be 80. életévét.

    Ajánló


    zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

    Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016