• Program


    Tóth-Vajna Zsombor  - Kamaraestek a Régi Zeneakadémián. Orfeusz utazása

    Tóth-Vajna Zsombor - Kamaraestek a Régi Zeneakadémián. Orfeusz utazása

    Habár Monteverdi sosem írt billentyűs hangszerre, hatása nyomon követhető szinte minden zenei műfajban, hiszen életműve nemcsak az opera műfajának megalkotása révén vált kikerülhetetlenné a következő generációk számára, hanem az általa teremtett újfajta zenei nyelvezet miatt is. A koncerten elhangzó műveken keresztül felfedezhetjük, hogyan hatott Monteverdi zenei nyelvezete a későbbi komponisták zenéjére, itáliai, francia és német mesterek alkotásaira.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. november 5. péntek, 19:00

    Girolamo Frescobaldi, Dieterich Buxtehude, Franz Tunder, François Couperin és Johann Sebastian Bach művei

    Tóth-Vajna Zsombor (csembaló)

    Habár Monteverdi sosem írt billentyűs hangszerre, hatása nyomon követhető szinte minden zenei műfajban, hiszen életműve nemcsak az opera műfajának megalkotása révén vált kikerülhetetlenné a következő generációk számára, hanem az általa teremtett újfajta zenei nyelvezet miatt is. A koncerten elhangzó műveken keresztül felfedezhetjük, hogyan hatott Monteverdi zenei nyelvezete a későbbi komponisták zenéjére, itáliai, francia és német mesterek alkotásaira. Zenei utazásunk során Orfeusz lábnyomait követve jutunk el a zene Monteverdi által kijelölt céljához: megérinteni a hallgató lelkét, feléleszteni az érzelmeket, és egyenesen a szívhez szólni. A hangversenyen Tóth-Vajna Zsombor Frescobaldi, Buxtehude, Tunder, François Couperin és Johann Sebastian Bach kompozícióit egy 1521-es Hyeronimus Bononiensis kópián játssza.

    RENDEZŐ:

    Zeneakadémia Koncertközpont

    Ajánlatunk


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

    Ajánló


    Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

    A Beautiful Confusion ZÓRA váratlan, de intenzív feltűnésének címe is lehetne akár. A kaliforniai születésű és részben ma is Amerikában…

    A francia zene - akárcsak a francia konyha - kifinomultságáról híres, az ízek és a színek tökéletes összhangjáról, a részletek…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016