• Program


  Aktuális előadások  Raymond Queneau ötlete alapján
  Olt Tamás - Váradi R. Szabolcs: ÚJ STÍLUSGYAKORLATOK
  variálós derűre hangolós

  A múlt század közepén, egy francia író, bizonyos Raymond Queneau „Exercices de style”, azaz „Stílusgyakorlatok” címmel remekművet vetett papírra.

  A Stílusgyakorlatok című Queneau mű már-már vállalhatatlanul rövid, s önmagában szinte érdektelen történet:

  „Egy fiatalember felszáll egy zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Szent Lázár téren, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki, hogy még egy gombot fel kell varrnia a kabátjára.”

  Ám miért is mondaná erre bárki fia-borja , hogy remekmű? Csakhogy Queneau ezt a „legkevésbé sem bonyolult cselekményű, már-már vállalhatatlanul rövid s önmagában szinte érdektelen történetet” kilencvenkilenc stilisztikai formában írta meg. Éppen, mint a magyar népmesék!

  Vadonatúj előadásunk alapjául tehát eme fent emlegetett iromány szolgáltatja az inspirációt, ám még e remek hajdani szerző legmerészebb álmai sem adhatnak választ arra, hogyan, mi több a nyájas közönség sem, sőt még mi magunk sem tudjuk elképzelni, mely bravúros módon gondoljuk újra, ezt a „legkevésbé sem bonyolult cselekményű, már-már vállalhatatlanul rövid s önmagában szinte érdektelen történetet”.

  Annyi bizonyos csupán, hogy lesz rá kilencvenkilenc, vagy hetvenhét, de legalább is huszonkettő megoldásunk!

  Játszák: Horváth László Attila, Illyés Ákos, Tóth Zolka

  Díszlettervező: Wilhelm Judit
  Jelmeztervező: Szántó Eszter Rita
  Koreográfus: Kocsis Andrea, Lukács Ádám
  Ügyelő: Sárközi István
  Súgó: Hugyecz Vivien
  Rendezőasszisztens: Antal Andrea

  Rendező: OLT TAMÁS

  Ajánló


  Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam…

  A meseszerű történet a szerelmi csalódásába belehalt Giselle földöntúli létezésén át jeleníti meg…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016