• Program


  ÚJÉVKÖSZÖNTŐ - Családok (A Hagyományok Háza Újévköszöntő műsora)
  2

  ÚJÉVKÖSZÖNTŐ - Családok (A Hagyományok Háza Újévköszöntő műsora)

  2024. január 6., szombat, 19.30
  „Újévköszöntő családok”
  Az újév köszöntése immár tradíció a Hagyományok Háza életében. 2024-ben a népzenével, néptánccal, népművészettel foglalkozó családok kerülnek előtérbe. Legyen szó mikroközösségről, táncegyüttesről, vagy a népművészetben mai napig aktívan élő családokról. Az est vezérfonalát Bartók Béla hegedűduói határozzák meg Kelemen Barnabás hegedűművész és fia, Kelemen Gáspár előadásában.  több

  Nincs aktuális előadás

  Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

  Utolsó előadás dátuma: január 6. szombat, 19:30

  2024. január 6., szombat, 19.30
  Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
  Újévköszöntő
  „Újévköszöntő családok”

  Az újév köszöntése immár tradíció a Hagyományok Háza életében. 2024-ben a népzenével, néptánccal, népművészettel foglalkozó családok kerülnek előtérbe. Legyen szó mikroközösségről, táncegyüttesről, vagy a népművészetben mai napig aktívan élő családokról. Az est vezérfonalát Bartók Béla hegedűduói határozzák meg Kelemen Barnabás hegedűművész és fia, Kelemen Gáspár előadásában. Ezek a dallamok táncprodukciók kíséretében repítenek végig bennünket a Kárpát-medence szebbnél szebb vidékein.    

  A közösségek megtartó ereje évszázadok óta olyan kapocs, mely számtalan nehézségen átemelte nem csupán a társadalom, hanem a kultúra kiemelkedő elemeit is. Bartók gyűjtőútjai során olyan közösségeknél, családoknál járt, ahol a családi tradíciókon felül a zene- és a tánc hagyománya egybeforrt a mindennapok átfogó megismerésével és megélésével. Ma is ismerünk olyan családokat, közösségeket, akik bár átültetve és megreformálva, a saját köntösükhöz szabva élnek azzal az örökséggel, amelyet generációkon át sajátítottak el, éltetnek tovább. Ünnepeljük ezúttal az új esztendőt ezeknek a kincseknek a megismerésével, csatlakozzunk és legyünk részese mi magunk is ennek az egyedi és folyamatosan újjáéledő hagyománynak!

  Előadásunk nem titkolt célja közösségként búcsúztatni az óévet, üdvözölni az újat, kiemelve annak fontosságát, hogy a határok könnyedén átléphetők az összetartozás felemelő érzése által.

  Közreműködik:  Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara
  Kelemen Barnabás, Kelemen Gáspár – hegedű
  Pál Lajos és családja
  Magyar és Hajdu-Németh család
  Brezovszki Roland és családja
  Kincses Kálmán és családja
  Nagy Imre és családja

  Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, művészeti vezető: Fundák Kristóf, Fundák-Kaszai Lili
  Kupec Mihály és családja, és az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes
  Horváth Tibor és családja, és a Zselic Alapfokú Művészeti Iskola
  Rendező: Mihályi Gábor
  Szerkesztő: Pál István „Szalonna”

  Ajánlatunk


  A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

  Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

  Ajánló


  A Cinderella egy gyermekekhez szóló örökmese, egyben egy nagyszerű családi mesemusical-színház is.

  Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!

  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016