• Program


  *Vaknyugat / The Lonesome West / Martin McDonagh / Kultúrbrigád-Átrium
  2

  *Vaknyugat / The Lonesome West / Martin McDonagh / Kultúrbrigád-Átrium

  Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is a legszélén él. A nagy bánat közepette – amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani – mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével és idegesítésével telik.

  MARTIN MCDONAGH:
  Vaknyugat
  testvérháború két részben – a Kultúrbrigád és az Átrium előadása

  Coleman és Valene, az apjukat nemrég egy különös baleset folytán elvesztett testvérpár egy Isten háta mögötti ír faluban, annak is a legszélén él. A nagy bánat közepette – amelyben a masszív alkoholista helyi pap, Welsh atya szeretne nekik vigaszt nyújtani – mindennapjaik nagy része egymás bosszantásával, hergelésével, átverésével és idegesítésével telik. Mi több: számukra ez maga az élet – mindegy, hogy pástétom leveles tésztában vagy szentszobrocskák vagy képes magazinok vagy hasábkrumplik vagy alkoholtartalmú italok vagy birtok vagy tehenek vagy nők vagy kutyafüle: bármin és bármikor hajba kapnak, összevesznek vagy ölre mennek. Akár a legvégsőkig. Erről szól ez a darab: a bűnről és a szeretetről. Meg arról, hogy van-e élet a halál után? És előtte? Ajánljuk családosoknak és egyedülállóknak, szülőknek és testvéreknek, barátoknak és felebarátoknak, fülig szerelmeseknek és örök ellenségeknek. Főleg embereknek.

  Az íróként és rendezőként is ismert ír kortárs alkotó, Martin McDonagh A kripli, a Leenane szépe és a Koponya Connemarában után írta meg Vaknyugat című drámáját 1997-ben, amelyért a cseh színikritikusoktól Alfréd Radok-díjat kapott. A magyar ősbemutatót 2004-ben tartották, a Pesti Színházban, Gothár Péter rendezésében, aki emellett a Radnóti Színház A kripli című, hosszú szériát megélt előadásával is bizonyította: kiválóan érti és interpretálja McDonagh sajátos világát.

  Díjak:
  • THEALTER Fesztivál Közönségdíja (Szeged, 2013)
  • A VIDOR Fesztivál Capitano-díja Gothár Péternek a legjobb rendezésért és Arlecchino-díja Ficza Istvánnak és Rétfalvi Tamásnak a legjobb férfi színészi alakításért (Nyíregyháza, 2013)

  Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás erős hanghatásokat tartalmaz! Megtekintését 15 éven felülieknek ajánljuk.

  Korhatár: 15 év
  Időtartam: 160 perc

  Szereplők
  Coleman Connor............Rétfalvi Tamás
  Valene Connor...............Ficza István
  Welsh atya...................Alföldi Róbert
  Kicsilány Kelleher......... Mészáros Piroska

  Muzsikus: Szász Szabolcs

  Fordította: Varró Dániel
  Díszlettervező: Gothár Péter
  Jelmeztervező: Tihanyi Ildi
  Világítástervező: Pető József
  Zene: Dragony Gábor
  Grafika: Lakatos Péter
  Öltöztető: Halma Ágnes
  Kellék: Hajdu Bence
  ͏Fény: Nagy József
  Hang: Molnár Zoltán, Szabó Szilveszter
  Díszletkivitelező: Tóth László
  Súgó: Zsolnay Andrea
  Segédrendező: Nyulassy Attila
  Produkciós menedzser: Zsedényi Balázs
  Produkciós vezető: Ugrai István

  Rendező: Gothár Péter

  fotók: Mészáros Csaba, plakát: Lakatos Péter  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016