• művész


  Alföldi Róbert
  8

  Alföldi Róbert

  Született: 1967. november 22. (Kalocsa)

  Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, műsorvezető, rendező, 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház igazgatója. Művészetét több állami és szakmai elismeréssel is díjazták.

  Családja:

  Gyermekkorát Dunapatajon és Ordason töltötte. Édesanyja Vajda Ibolya, édesapja Alföldi Albert művelődésszervező és MSZP-s politikus, 1994–98 között országgyűlési képviselő. Apjával…

   Tovább

  Aktuális programok


  A salemi boszorkányok

  Arthur Miller: A salemi boszorkányok dráma két részben Az előadás megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

  Fehér nyuszi, vörös nyuszi / Nassim Soleimanpour

  Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy…

  Mozart: Don Giovanni

  a MusArtEH (Ecuador) és az Armel Opera Festival közös produkciója

  Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Mark St. Germain: Freud's last session című darabja Magyarországon. Jordán Tamás partnere Alföldi Róbert, aki a darab látványtervezője és…

  Cyril Gely: Diplomácia - Alföldi Róbert, Sztarenki Pál, Bárdi Gergő, Sütő András, Varga Ádám

  A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört, összetört Párizs 1944-ben Hitler bosszújától, ördögi…

  Igenis, miniszterelnök úr!

  Anthony Jay - Jonathan Lynn: Igenis, miniszterelnök úr! válságkomédia két részben A Mézesvölgyi Nyár előadása.

  Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas magyar színész, műsorvezető, rendező, 2008 és 2013 között a Nemzeti Színház igazgatója. Művészetét több állami és szakmai elismeréssel is díjazták.

  Családja:

  Gyermekkorát Dunapatajon és Ordason töltötte. Édesanyja Vajda Ibolya, édesapja Alföldi Albert művelődésszervező és MSZP-s politikus, 1994–98 között országgyűlési képviselő. Apjával 28 évesen találkozott először. Őt, öccsét, Szabolcsot és húgát, Ibolyát édesanyja és a nagymamája nevelte. Rajtuk kívül még három féltestvére van: Albert, Angéla és Aliz.

  Életpályája:

  Zenei általános iskolába járt, hegedülni és zongorázni is tanult. Már kiskorában elhatározta, hogy színész lesz, ezért is döntött úgy, hogy a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatán folytatja a tanulmányait. A gimnázium elvégzése után elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskola színész szakára, ahol tanulmányait egy év – akkoriban kötelező – sorkatonai szolgálat letöltése után, 1987-ben kezdte meg.

  Horvai István és Kapás Dezső elismert színészpedagógusok osztályába került. Negyedéves korában népköztársasági ösztöndíjas lett. 1991-ben még főiskolásként eljátszotta Raszkolnyikovot (Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés) a veszprémi Petőfi Színházban, amivel azonnal felhívta magára a figyelmet.

  1992-ben az ország legnagyobb prózai társulata, a Vígszínház szerződtette. Nem kerülték el a nagy szerepek: Rómeó (Shakespeare: Rómeó és Júlia), Ivan Karamazov (Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek), Artúr (Mrożek: Tangó), Oscar Wilde (Kaufman: A nagy szemérmetlenség).

  1995-ben kezdett el rendezni (Trisztán és Izolda – saját adaptáció) és már ezzel a munkájával nagy vihart kavart. Azóta folyamatosan rendez különböző magyar színházakban.

  2000-ben úgy döntött, szabadúszó lesz, és megvált a Vígszínház társulatától. 2006-ig volt szabadúszó, de a színészi és rendezői karrierjét ezután is töretlenül folytatta és ez az időszak hozta meg a televíziós szerepléseknek köszönhetően az országos ismertségét. 1998-tól 2002-ig az RTL Klub Jó Reggelt! (később Reggeli-Delelő) című műsorának egyik műsorvezetője volt, ami meghozta számára az országos népszerűséget. Azóta folyamatosan látható különböző televíziós csatornákon. Volt már önálló műsora, a Lucifer szerepelt kabaréban, az MTV-n egyórás beszélgetéseket készített hazánk legnagyobb színészeivel. Sokáig a Heti Hetes című műsorban szerepelt.

  De nem csak a tévében interjúvolta meg színésztársait. Havi rendszerességgel talkshow-t vezetett Artishowka címmel, az Articsóka Étterem színházában. Ezen felül továbbá az Alexandra Könyváruház Pódium termében, vasárnaponként egy-egy színházi embert lát vendégül egyórás beszélgetés erejéig.

  Rendezői felkérést kapott a nyitrai Andrej Bagar Színháztól és a New York-i New York Theatre Workshop-tól (USA), a portlandi Városi Színháztól (USA), valamint a prágai Divadlo Na zábradlítól.

  Rendezései meghívást kapnak különböző nagy nemzetközi fesztiválokra (Szlovákia: 1996, 1997, 1998, 1999; Románia: 1998, 2000; Csehország: 1998, 1999).

  2002 szeptemberében meghívták a belgrádi BITEF-re a nyitrai Hamlet előadását. 2003 novemberében, a Mezzo komolyzenei csatorna több ízben sugározta Charles Gounod Faust című operáját, mely elnyerte a hónap operája címet. 2006-ban a pekingi Shakespeare-fesztiválra kapott meghívást.

  A Nemzeti Színház általa vezetett társulatának búcsúelőadásán (2013. június 30.)

  Rendezőként már minden műfajban kipróbálta magát: rendezett musicalt az Operettszínházban, operettet Szegeden, operát Szegeden, Miskolcon, Budapesten, New Yorkban (USA), Versailles-ben (F), Bergenben (N), Plzeň-ben (CZ), bábjátékot a Budapest Bábszínházban, ír táncshow-t a Tháliában, divatbemutatót és videoklipet is.

  Hobbija a festészet, első önálló kiállítása 1999-ben nyílt. Festményei olyan kelendőnek bizonyultak, hogy egészen 2005-ig minden évben egyéni kiállításon mutatta be azokat.

  2006. március 1-jétől 2008. február 28-áig a Bárka Színház igazgatója volt, 2008. július 1-jétől a Nemzeti Színház igazgatója. 2007-ben felkérték A Társulat című szereposztó műsor zsűrijébe, ahol a művészeti vezető szerepét töltötte be.

  A 2013-as X-Faktor egyik zsűritagjának kérték fel. A 2014-es, ötödik évadban is folytatja mentori munkáját. 2013. június 23-án a Mephisto című darabbal búcsúzott a Nemzeti Színház közönségétől, de a színházi rendezést nem hagyta abba a Vígszínházban a Danton halála című darabbal folytatja rendezői pályafutását.Ő volt a rendezője a sajátos stílusában előadott, a jubileumi 30. évfordulós István, a király rockoperának, melyet 2013 augusztusában három alkalommal is játszottak a hatalmas érdeklődésre tekintettel a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

  Kritikák vele szemben:

  A rendezéseiben alkalmazott meztelenséget és az előtérbe helyezett nemiséget bírálatok is érték. Rijekában, az Ivan Zajc-ról elnevezett horvát nemzeti színházban 2010 elején vendégként vitte színre Arisztophanész Lüszisztraté című komédiáját. Az előadás azért is kapott nagy sajtónyilvánosságot, mert a darabot egy rózsaszín, marcipánból és fagylaltból készült fallosszal reklámozták.

  2010 novemberében szóbeli megállapodást kötött a Budapesti Román Kulturális Intézettel, melyben engedélyezte, hogy a román nemzeti ünnep előestéjén, november 30-án ünnepi megemlékezést tartsanak a Nemzeti Színházban és bérbe vegyék a Nagytermet. 1918. december 1-jén kiáltotta ki a román nemzetgyűlés a megszállt Erdély egyesülését a Román Királysággal, amely azóta is ünnep Romániában. Az engedélyt később visszavonta, mert több párt is tiltakozott ellene.

  Szerepei:

  Kengyelfutó (Born Miklós: Betlehemes)
  Rendező (Hervé: Nebáncsvirág)
  Lala (Szép Ernő: Vőlegény)
  Valér (Molière: Tartuffe)
  Katonatiszt (Barta: Szerelem)
  Figaro (Beaumarchais: Figaro házassága, 1989)
  III. Richárd (Shakespeare: III. Richárd, 1989)
  Macbeth (Shakespeare: Macbeth 1990)
  Raszkolnyikov (Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés, 1990)
  Szép Tivadar (Erdélyi Mihály: Vedd le a kalapod a honvéd előtt!)
  Puck (Shakespeare: Szentivánéji álom, 1991)
  Callimacco (Machiavelli: Mandragóra, 1991)
  Iván (Dosztojevszkij: A Karamazov testvérek, 1991, 1999)
  Rómeó (Shakespeare: Rómeó és Júlia, 1992)
  Romain Turnel (Feydeau: Bolha a fülbe, 1992)
  Aemilianus (Dürrenmatt: A nagy Romulus, 1992)
  Armand (Dumas: A kaméliás hölgy, 1993)
  Beljajev (Turgenyev: Egy hónap falun, 1993)
  Alfréd (Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő, 1994)
  Edmund Tyronne (O’Neill: Utazás az éjszakába, 1994)
  Eckhart (Brecht: Baal, 1995)
  Tomazo de Piracguo (Middleton–Rowley: Átváltozások)
  Ladvenu (Shaw: Szent Johanna, 1995)
  Lvov Jevgenyij Konsztantinovics (Csehov: Ivanov, 1995)
  Andrej Bolkonszkij (Tolsztoj: Háború és béke, 1996)
  Artur (Mrożek: Tangó, 1997)
  Hayle tiszteletes (Miller: A salemi boszorkányok, 1998)
  Oscar Wilde (Kaufmann: A nagy szemérmetlenség, 1998)
  Gonzalo (Shakespeare: A vihar, 1999)
  Figaro (Beaumarchais: Figaro házassága, 2001)
  Happy (Miller: Az ügynök halála, 2000)
  Orin (O'Neill: Amerikai Elektra, 2000)
  Mozart (Schaffer: Amadeus, 2001)
  Bíberach (Katona: Bánk bán, 2001)
  Lucifer (Madách: Az ember tragédiája, 2002)
  Robbie (Ravenhill: Shopping and fucking, 2003)
  Saturnius (Shakespeare: Titus Andronicus, 2003)
  Ernst Ludwig (Masteroff–Kander és Ebb: Kabaré, 2003)
  Casanova (Ács: Casanova nuova, 2004)
  Jago (Shakespeare: Othello, 2005)
  Primadonna (Vörös: Sade márki 120 napja, 2005)
  Marcel (Trevis–Pinter: Az eltűnt idő nyomában, 2006)
  Roger De Bris (Brooks–Meehan: Producerek, 2006 )
  Vernon Gersch (Neil Simon: Édeskettes hármasban 2007)
  Trigorin (Csehov: Sirály ,2007 )
  Bicska Maxi (Kurt Weill - Bertolt Brecht: Koldusopera 2008 )
  Cornwall (William Shakespeare: Lear király 2010)
  Versinyin, Alekszandr Ignatyevics (Anton Pavlovics Csehov: Három nővér 2010)
  Valmont (Heiner Müller: Kvartett 2011)
  Prior Walter (Tony Kushner: Angyalok Amerikában 2012)
  Welsh atya (Martin McDonagh: Vaknyugat 2012)
  Jupiter (Heinrich von Kleist: Amphitryon 2013)
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök (Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr! 2013)
  Játékkészítő (Divinyi Réka: A Játékkészítő 2014)

  Szinkronszerepei:

  Lovagregény – Geoffrey Chaucer
  Teljes napfogyatkozás – Arthur Rimbaud
  Vészhelyzet – Noah Wyle (Dr. John Carter)
  Kárhozottak királynője – Stuart Townsend (Lestat)
  A 22-es csapdája
  A kis Buddha
  A szilikonvölgy kalózai
  Az utolsó éjjel
  Az utolsó tánc
  A várva várt nagy kaland
  A veszett kutya
  Divatdiktátorok
  Egy apáca szerelme
  Életben maradtak
  Étkezde (Felnőtté válni)
  Footloose (Gumiláb)
  Gyilkosságból kitűnő
  Kutyába se veszlek

  Hozományvadászok
  Ice Baby
  Jóban-rosszban
  Képtelen képregény
  Következő megálló: Greenwich Village
  Lautrec
  Priscilla, a sivatag királynője
  Sárkányszív
  Segítség, hal lettem!
  Shop stop
  Számító emberek
  Szerelmi fészek
  Titkok könyvtára 1. (A film két szinkronnal készült)
  Titkok könyvtára 2. (A film két szinkronnal készült)
  Viharszív
  A szupercsapat(2010)- Murdock
  Alkonyat – Újhold - Aro Volturi
  Alkonyat – Hajnalhasadás - Aro Volturi

  Rendezései

  Vas István – Illés Endre – Alföldi: Trisztán és Izolda (1995)
  Marsha Norman: Jó éjszakát, mama! (1995)
  Martin Sherman: Hajlam (1996)
  Jean Anouilh: Colombe (1996)
  Csehov: Sirály/Madárkák (1997)
  Alföldi: A Phaedra-story (1997)
  Shakespeare: A velencei kalmár (1998)
  Schiller: Haramiák/Banditák (1998)
  Shakespeare: Vihar (1999)
  Beaumarchais: Figaro házassága (2000)
  Shakespeare: Hamlet (2001)
  Shakespeare: Makrancos Kata (2001)
  Shakespeare: Macbeth (2001)
  Shakespeare: Szentivánéji álom (2001)
  Schiller: Az orléans-i szűz (2002)
  Mark Ravenhill: Shopping and fucking (2002)
  Joe Masteroff–John Kander–Fred Ebb: Kabaré (2002)
  Charles Gounod: Faust (2003)
  Cyril Tourner: A bosszúálló tragédiája (2003)
  Alekszej Arbuzov: Kései találkozás (2003)
  Pier Paolo Pasolini: Holnap érkezem (2003)
  Simon–Coleman–Fields: Sweet Charity (2003)
  Shakespeare: The Merchant of Venice (Portland, 2004)
  Verdi: Attila (2004)
  Arthur Miller: Az ügynök halála (2004)
  Csehov: Három nővér (2004)
  Vörös Róbert: Sade márki 120 napja (2005)
  Eötvös Péter: Le balcon (2005)
  Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára (2005)
  Kálmán Imre: Csárdáskirálynő (2005)
  Schiller: Stuart Mária (2005)
  Schiller: Don Carlos (2005)
  Marc-Antoine Charpentier: Három bibliai történet (2005)
  Shakespeare: Rómeó és Júlia (2006)
  Bertolt Brecht–Kurt Weill: Koldusopera (2006)
  Molière: Tartuffe (2006)
  Shakespeare: Szentivánéji álom (2006)
  Csehov: Cseresznyéskert (2007)
  Spiró György–Másik János: Ahogy tesszük (2007)
  Schiller: Don Carlos (2008)
  Robert Ward: A salemi boszorkányok (2008)

  Euripidész: Oresztész (2008)
  Botho Strauß: A park (2009)
  Kacsóh Pongrác: János vitéz I.-II. (2009)
  Tobias Picker: Emmeline (2009)
  Katona József: Bánk bán – junior (2009)
  Schiller: Ármány és szerelem (2009)
  Képzett társítások - AEGON-estek
  Závada Pál: Magyar ünnep (2010)
  Knut Vaage: Veslefrikk (2010)
  Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból (2010)
  Madách Imre: Az ember tragédiája (2011)
  Verdi: Rigoletto (2011)
  George Bernard Shaw: Szent Johanna (2011)
  John Osborne: Hazafit nekünk! (2012)
  Shakespeare: Hamlet (2012)
  William Mayer: Haláleset a családban (2012)
  Joe Masteroff–John Kander–Fred Ebb: Kabaré – A IV. éves színművész osztály vizsgaelőadása (2012)
  Csehov: Sirály
  Klaus Mann: Mephisto (2013)
  Szörényi Levente–Bródy János: Kőműves Kelemen (2013)
  Szörényi Levente–Bródy János: István, a király (2013)
  Georg Büchner: Danton halála! (2013)
  Gerhart Hauptmann: Patkányok! (2013)
  Csehov : Sirály (2014)
  Bartis Attila: Meine Mutter, Kleopatra! (2014)
  Csehov: Platonov (2014)
  Christoph Willibald Gluck-Richard Strauss : Íphigeneia Tauriszban (2014)
  Jerry Herman-Harvey Fierstein: Az Őrült Nők Ketrece (2014)
  Émile Ajar: Előttem az élet - in memoriam Margitai Ági! (2015)
  Shakespeare: Julus Caesar (2014)
  Háy Gyula: Tiszazug (2015)
  Joe Masteroff, John Kander, Fred Ebb : Kabaré (2015)
  Shakespeare:Makrancos Kata (2015)
  Wolfgang Amadeus Mozart: A varázsfuvola (2015)
  Ionesco: Makbett (2015)
  Shakespeare: Lear király (2015)
  Leonard Bernstein- Erich Kästner: Pán Pétert (2015)
  Moliere: Tartuffe (2016)
  Benjamin Britten: Albert Herring (2016) (München )

  Filmjei:

  Játékfilmek:

  Szerelem első vérig (1985)
  Szerelem második vérig (1987)
  Az utolsó nyáron (1990)
  Erózió (1991)
  Bukfenc (1992)
  Prinzenbad (1993, német)
  Pá, drágám (1994)
  „Ilyen vagyok, ilyen…” (rendező, 1998)
  Vadkörték (2002)
  De kik azok a Lumnitzer nővérek? (2005)
  56 csepp vér (2006)
  Noé bárkája (2007)
  Nyugalom (rendező, 2007)- Bartis Attila regénye alapján, YouTube-videó

  Tévéfilmek:

  Napóleon (1989)
  Az öreg gavallér (1989)
  Síremlék (1990)
  Salamon (1996)
  Kisváros(1999-2001)
  Aranyoskáim (1996)
  Vadkörték (2003)
  Micimackó (Nagy Könyv; rendező, szereplő, 2005)
  Kire ütött ez a gyerek (forgatókönyv - 2007)
  Géniusz, az alkimista (szereplő - 2010)

  Önálló kiállításai:

  Art Café – Budapest, 1999
  Ferihegyi Repülőtéri V.I.P. Galéria – Budapest, 1999
  Terra Galéria – Budapest, 2000
  Fonyód, Gimnázium – 2000
  Atryum Hyatt Galéria – Budapest, 2000, 2001, 2002
  „Dívák” – Galéria XXI. (Bali Sándorral) 2001
  Schmidt Galéria – Budapest, 2002
  Bank Center – Budapest, 2002, 2004
  Martino Galéria – Budapest
  Café Les Deux Magots – Párizs, 2002
  Lámpás Étterem – Zsámbék, 2003
  Galamb Galéria – Budapest, 2003
  Abádszalók, 2003
  Karinthy Szalon – Budapest, 2004
  Zsidó Fesztivál – Budapest, 2004
  Sofitel – Budapest, 2004
  Vörös Szalon, Opera – Budapest, 2005
  Forrás Galéria - Budapest, 2007

  Cd-k és hangoskönyvek:

  Az vagy nekem...
  Tűz és víz - Pilinszky János versei - Hangoskönyv (Alföldi Róbert előadásában)

  Díjak, elismerések:

  Népköztársaság Ösztöndíj (1990)
  Latinovits Zoltán-díj (1991)
  Roboz Imre-díj (1994)
  Jászai Mari-díj (1995)
  Hegedűs Gyula-emlékgyűrű (1996)
  Pro Future-díj (1996)
  Rádió színészi-díj (1997)
  A Fővárosi Önkormányzat Legjobb Rendezés Díja és a Kritikusok Díja a Velencei kalmárért (1998)
  Rádió Rendezői díj (1998, 1999)
  Ajtay Andor-emlékdíj (1999)
  Ruttkai Éva-emlékdíj (1999)
  Karácsonkő, Nemzetközi Színházi Fesztivál, megosztott Fődíj (2000)
  Súgó Csiga díj (2001, 2003, 2005)
  Déri János-díj (2001)[16]
  Hangjáték 2000 díj (2001)
  Őze Lajos-díj (2001)
  Dömötör-díj (2002, 2003, 2016)
  Beau Monde Ezüst Tükör-díj (2002)
  MEZZO komolyzenei csatorna – A hónap operája: Gounod: Faust (2003)
  Közéleti díj (2007)
  Janikovszky Éva-díj (2007)
  Pro Cultura Urbis-díj (2007)
  A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (2007)
  MEZZO Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció díja Robert Ward A salemi boszorkányok c. operájának színreviteléért (2008)
  Kultúra-díj - budapesti Román Kulturális Intézet (2009)
  Hevesi Sándor-díj (2010)
  Fővárosi Színházi díj a Nemzeti Színház megújításáért (2010)
  Színikritikusok különdíja a Nemzeti Színház megújításáért (2010)
  Armel Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció közönségdíja az ARTE Televízió nézőinek szavazata alapján Knut Vaage Veslefrikk c. operájának színreviteléért (2010)
  POSZT fődíj (2011) – Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból
  POSZT közönségdíj (2011) – Martin Sperr: Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból
  Armel Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció díja William Mayer Haláleset a családban c. operájának színreviteléért (2012)
  Szeged Aranyérme (2013)
  Magyar Toleranciadíj (2013)
  Radnóti Miklós antirasszista díj (2014)[17]
  Armel Operaverseny és Fesztivál – a legjobb produkció díja. Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operája színreviteléért (2015)
  Armel Operaverseny és Fesztivál - Arte tv közönségdíja Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operája színreviteléért (2015)
  Dömötör-díj ( Szeged ) - legjobb rendező díja Wolfgang Amadeus Mozart A varázsfuvola című operája színreviteléért (2016)
  Armel Operaverseny és Fesztivál - a legjobb produkció díja Eötvös Péter Senza Sangue / Vértelenül című operája színreviteléért ( 2016 )

  "SZENTIVÁNÉJI ÁLOM" - Danubia+NEMZETI /3.

  Óbudai Danubia Zenekar Nonprofit Kft.
  Rendező
  **Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

  **Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

  Átrium
  Rendező
  *Christopher Marlowe: II. Edward

  *Christopher Marlowe: II. Edward

  Átrium
  Rendező
  *Christopher Marlowe: II. Edward

  *Christopher Marlowe: II. Edward

  Átrium
  Rendező
  *Herman–Fierstein–Poiret: Az Őrült Nők Ketrece

  *Herman–Fierstein–Poiret: Az Őrült Nők Ketrece

  Átrium
  Rendező
  *Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

  *Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

  Átrium
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  *Kander–Ebb–Fosse: Chicago

  *Kander–Ebb–Fosse: Chicago

  Átrium
  Rendező
  *Kander–Ebb–Fosse: Chicago

  *Kander–Ebb–Fosse: Chicago

  Átrium
  Rendező
  *Martin McDonagh: Vaknyugat

  *Martin McDonagh: Vaknyugat

  Átrium
  Welsh atya / Father Welsh
  *Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

  *Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

  Átrium
  Norrison
  *Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

  *Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket

  Átrium
  Rendező
  *Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket - Nyilvános főpróba

  *Rainer Werner Fassbinder: A félelem megeszi a lelket - Nyilvános főpróba

  Átrium
  Rendező
  A Cenci-ház

  A Cenci-ház

  Stúdió K Színház
  Rendező
  A gondnok

  A gondnok

  Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
  Rendező
  A Játékkészítő

  A Játékkészítő

  Tulipántündér Kft.
  Játékkészítő
  A Játékkészítő

  A Játékkészítő

  Tulipántündér Kft.
  Játékkészítő
  A Libri Kiadó szépirodalmi estje

  A Libri Kiadó szépirodalmi estje

  Katona József Színház
  Műsorvezető
  A sötétség hatalma

  A sötétség hatalma

  Budaörsi Latinovits Színház
  Rendező
  A sötétség hatalma - Nyilvános főpróba

  A sötétség hatalma - Nyilvános főpróba

  Budaörsi Latinovits Színház
  Rendező
  A tavasz ébredése

  A tavasz ébredése

  Ódry Színpad
  Rendező
  A tavasz ébredése

  A tavasz ébredése

  Pécsi Országos Színházi Találkozó
  Rendező
  A varázsfuvola

  A varázsfuvola

  Szegedi Nemzeti Színház
  Rendező
  A vizsgálat

  A vizsgálat

  Nemzeti Színház
  Színész
  Amphitryon

  Amphitryon

  Nemzeti Színház
  Jupiter
  Amphitryon

  Amphitryon

  Nemzeti Színház
  Jupiter
  Amphitryon

  Amphitryon

  Pécsi Országos Színházi Találkozó
  Jupiter
  Angyalok Amerikában

  Angyalok Amerikában

  Nemzeti Színház
  Prior Walter
  Antony Jay–Jonathan Lynn: Igenis, Miniszterelnök úr! - prózai színpadi előadás

  Antony Jay–Jonathan Lynn: Igenis, Miniszterelnök úr! - prózai színpadi előadás

  Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft.
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  ArcMás- Alföldi Róbert

  ArcMás- Alföldi Róbert

  Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.
  Színész
  Armel Opera Festival: Jubileumi Díjátadó Gála

  Armel Opera Festival: Jubileumi Díjátadó Gála

  Armel Opera Festival
  Házigazda
  Az ember tragédiája

  Az ember tragédiája

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Az emberi kaland - Az LS Kiadói Csoport szépirodalmi gálája

  Az emberi kaland - Az LS Kiadói Csoport szépirodalmi gálája

  Katona József Színház
  Műsorvezető
  Az Őrült Nők Ketrece

  Az Őrült Nők Ketrece

  Móricz Zsigmond Színház
  Rendező
  Az Őrült Nők Ketrece

  Az Őrült Nők Ketrece

  Szegedi Nemzeti Színház
  Rendező
  Az Őrült Nők Ketrece

  Az Őrült Nők Ketrece

  Pécsi Országos Színházi Találkozó
  Rendező
  Az utolsó óra

  Az utolsó óra

  Lovarda
  Rendező
  Az utolsó óra

  Az utolsó óra

  Lovarda
  Rendező
  Az utolsó óra - BEMUTATÓ - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

  Az utolsó óra - BEMUTATÓ - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

  Rózsavölgyi Szalon
  Színész
  Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Rózsavölgyi Szalon
  C. S. Lewis
  Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

  Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében

  Rózsavölgyi Szalon
  Díszlet, jelmez
  Az utolsó óra -- Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Az utolsó óra -- Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Rózsavölgyi Szalon
  Díszlet, jelmez
  Bánk bán - junior -

  Bánk bán - junior -

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Christopher Marlowe: II. Edward

  Christopher Marlowe: II. Edward

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Csáki Judit: Alföldi színháza - Öt nemzeti év

  Csáki Judit: Alföldi színháza - Öt nemzeti év

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Színész
  Csehov: Sirály

  Csehov: Sirály

  Bárka Színház Nonprofit Kft.
  Trigorin
  Danton halála

  Danton halála

  Vígszínház Nonprofit Kft.
  Rendező
  ÉDESKETTES HÁRMASBAN

  ÉDESKETTES HÁRMASBAN

  MADÁCH SZÍNHÁZ
  Vernon Gersch
  EGY, KETTŐ, HÁROM - vígjáték egy részben - A Kultúrbrigád és az Átrium közös előadása

  EGY, KETTŐ, HÁROM - vígjáték egy részben - A Kultúrbrigád és az Átrium közös előadása

  Kölcsey Központ
  Norrison
  Egyenes beszéd az öt nemzeti évről.Kálmán Olga , Csáki Judit és Alföldi Róbert beszélgetnek

  Egyenes beszéd az öt nemzeti évről.Kálmán Olga , Csáki Judit és Alföldi Róbert beszélgetnek

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Színész
  Elektra - Nyilvános főpróba

  Elektra - Nyilvános főpróba

  Budaörsi Latinovits Színház
  Rendező
  Előttem az élet - Margitai Ági, Csomós Mari, Lukács Sándor, Rajhona Ádám

  Előttem az élet - Margitai Ági, Csomós Mari, Lukács Sándor, Rajhona Ádám

  Rózsavölgyi Szalon
  Rendező
  Eötvös Péter: Senza Sangue, Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

  Eötvös Péter: Senza Sangue, Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára

  Armel Opera Festival
  Rendező
  Equus

  Equus

  Thália Színház Nonprofit Kft.
  Martin Dysart
  Equus r

  Equus r

  Thália Színház Nonprofit Kft.
  Martin Dysart
  Felcserélt életek-Veiszer Alinda sorozata (vendégek: Alföldi Róbert és Szüts Miklós festőművész)

  Felcserélt életek-Veiszer Alinda sorozata (vendégek: Alföldi Róbert és Szüts Miklós festőművész)

  KékSzobaHall
  Színész
  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece

  Veres 1 Színház
  Rendező
  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 100. előadás

  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 100. előadás

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 150. előadás

  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 150. előadás

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 2016 Szilveszter

  Fierstein-Herman: Az Őrült Nők Ketrece - 2016 Szilveszter

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece

  Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece BEMUTATÓ

  Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece BEMUTATÓ

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece-FŐPRÓBA

  Fierstein-Herman:Az Őrült Nők Ketrece-FŐPRÓBA

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Rendező
  FILM-SZÍNHÁZ-MUZSIKA BÉRLET

  FILM-SZÍNHÁZ-MUZSIKA BÉRLET

  Rózsavölgyi Szalon
  Színész
  Futótűz

  Futótűz

  Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
  Rendező
  Giuseppe Verdi: Rigoletto

  Giuseppe Verdi: Rigoletto

  Szegedi Nemzeti Színház
  Rendező
  Gluck.: Iphigenia Tauriszban

  Gluck.: Iphigenia Tauriszban

  Magyar Állami Operaház
  Rendező
  Hamlet

  Hamlet

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Három nővér

  Három nővér

  Pécsi Országos Színházi Találkozó
  Versinyin, Alekszandr Ignatyevics, alezredes, ütegparancsnok
  Három nővér

  Három nővér

  Nemzeti Színház
  Versinyin, Alekszandr Ignatyevics, alezredes, ütegparancsnok
  Hazafit nekünk! (A Patriot for Me)

  Hazafit nekünk! (A Patriot for Me)

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Hegedűs a háztetőn

  Hegedűs a háztetőn

  Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
  Rendező
  Herman - Fierstein - Poiret: Az Őrült Nők Ketrece - Szilveszter

  Herman - Fierstein - Poiret: Az Őrült Nők Ketrece - Szilveszter

  Átrium
  Rendező
  Heti Válasz Filmklub:Almási Tamás:Sejtjeink

  Heti Válasz Filmklub:Almási Tamás:Sejtjeink

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Színész
  Igenis miniszterelnök úr !

  Igenis miniszterelnök úr !

  Budaörsi Latinovits Színház
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  Igenis, miniszterelnök úr!

  Igenis, miniszterelnök úr!

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  Igenis, miniszterelnők úr!-Főpróba

  Igenis, miniszterelnők úr!-Főpróba

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  Igenis,miniszterelnök úr!

  Igenis,miniszterelnök úr!

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  Igenis,miniszterelnök úr!-SZILVESZTERI előadás

  Igenis,miniszterelnök úr!-SZILVESZTERI előadás

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  III. Richárd

  III. Richárd

  Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
  Színész
  Ionesco: MAKBETT

  Ionesco: MAKBETT

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Látvány
  Ionesco: MAKBETT - Bemutató

  Ionesco: MAKBETT - Bemutató

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Látvány
  Ionesco: MAKBETT - főpróba

  Ionesco: MAKBETT - főpróba

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Látvány
  Játszó-társak (Alföldi Róbert és Sinkó László)

  Játszó-társak (Alföldi Róbert és Sinkó László)

  Pécsi Országos Színházi Találkozó
  Színész
  Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

  Jay–Lynn: Igenis, miniszterelnök úr!

  Átrium
  Sir Humphrey Appleby, kabinetfőnök
  Julius Caesar

  Julius Caesar

  Vígszínház Nonprofit Kft.
  Rendező
  Kabaré

  Kabaré

  Budapest Bábszínház Nonprofit Kft.
  Színpadi változat
  Kabaré

  Kabaré

  Ódry Színpad
  Rendező
  Kabaré

  Kabaré

  Budapest Bábszínház Nonprofit Kft.
  Színpadi változat
  Kasimir és Karoline

  Kasimir és Karoline

  Centrál Színház
  Rendező
  Kísértetek

  Kísértetek

  Centrál Színház
  Rendező
  Koldusopera

  Koldusopera

  Bárka Színház Nonprofit Kft.
  Bicska Maxi
  Kutató kezek - Alföldi Róbert és a Szakértők estje

  Kutató kezek - Alföldi Róbert és a Szakértők estje

  Zsidó Kulturális Fesztivál
  Színész
  Kvartett

  Kvartett

  Nemzeti Színház
  Valmont
  Lear király

  Lear király

  Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
  Rendező
  M. Bulgakov: Moliere, avagy az álszentek összeesküvése

  M. Bulgakov: Moliere, avagy az álszentek összeesküvése

  Szegedi Nemzeti Színház
  Rendező
  Magyar ünnep

  Magyar ünnep

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Makrancos Kata

  Makrancos Kata

  Weöres Sándor Színház
  Rendező
  Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Rózsavölgyi Szalon
  Rendező
  Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Mark St. Germain: Az utolsó óra - Jordán Tamás és Alföldi Róbert

  Rózsavölgyi Szalon
  Rendező, díszlet, jelmez
  Meddig él egy fa? - Örkény 100

  Meddig él egy fa? - Örkény 100

  Vígszínház Nonprofit Kft.
  Színész
  Mephisto

  Mephisto

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Mephisto

  Mephisto

  Vígszínház Nonprofit Kft.
  Rendező
  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

  Gyulai Várszínház
  Norrison
  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Norrison
  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - bemutató

  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - bemutató

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Norrison
  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - főpróba

  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - főpróba

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Norrison
  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - prózai színpadi előadás

  Molnár Ferenc: Egy, kettő, három - prózai színpadi előadás

  Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft.
  Norrison
  My Fair Lady

  My Fair Lady

  Centrál Színház
  Henry Higgins
  Náray Erika vendége: Alföldi Róbert színész, rendező / Jazzrajongók

  Náray Erika vendége: Alföldi Róbert színész, rendező / Jazzrajongók

  Müpa
  Vendég
  Nemzeti Dokumentumfilm (filmvetítés)

  Nemzeti Dokumentumfilm (filmvetítés)

  Weöres Sándor Színház
  Színész
  PEER-GYNT - Danubia+Nemzeti Bérlet /4.

  PEER-GYNT - Danubia+Nemzeti Bérlet /4.

  Óbudai Danubia Zenekar Nonprofit Kft.
  Rendező
  Platonov Apátlanul

  Platonov Apátlanul

  Radnóti Miklós Színház Nonprofit Kft.
  Rendező
  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - BEMUTATÓ

  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - BEMUTATÓ

  Rózsavölgyi Szalon
  Rendező
  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

  Rózsavölgyi Szalon
  Rendező
  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

  Rózsavölgyi Szalon
  Rendező
  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

  Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet - In memoriam Margitai Ági

  Rózsavölgyi Szalon
  Juszef
  RÓZSAVÖLGYI CLASSIC BÉRLET

  RÓZSAVÖLGYI CLASSIC BÉRLET

  Rózsavölgyi Szalon
  Színész
  Rufus Wainwright: Prima Donna

  Rufus Wainwright: Prima Donna

  Armel Opera Festival
  Rendező
  Shakespeare: Hamlet

  Shakespeare: Hamlet

  BFTK Nonprofit Kft.
  Rendező
  Shakespeare: Lear – bemutató

  Shakespeare: Lear – bemutató

  Budapesti Tavaszi Fesztivál
  Színész
  Shalom Mr. Berlin! Alföldi - Náray - Udvaros - Irving Berlin zenei élete és pályája

  Shalom Mr. Berlin! Alföldi - Náray - Udvaros - Irving Berlin zenei élete és pályája

  Zsidó Művészeti Napok
  Színész
  Sirály

  Sirály

  Nemzeti Színház
  Rendező
  Stravinsky-maraton – A katona története (Alföldi Róbert-Jankó Zsolt)

  Stravinsky-maraton – A katona története (Alföldi Róbert-Jankó Zsolt)

  Müpa
  Rendező
  Szent Johanna

  Szent Johanna

  Nemzeti Színház
  Díszlet
  Szirmai Albert - Bakonyi Károly: MÁGNÁS MISKA

  Szirmai Albert - Bakonyi Károly: MÁGNÁS MISKA

  Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
  Rendező
  Szörényi-Bródy-Sarkadi-Ivánka: Kőműves Kelemen

  Szörényi-Bródy-Sarkadi-Ivánka: Kőműves Kelemen

  RaM Colosseum
  Rendező
  Tartuffe

  Tartuffe

  Nemzeti Színház
  Rendező
  TAVASZI-NYÁRI RÓZSAVÖLGYI BÉRLET

  TAVASZI-NYÁRI RÓZSAVÖLGYI BÉRLET

  Rózsavölgyi Szalon
  Színész
  Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból

  Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból

  Pécsi Országos Színházi Találkozó
  Rendező
  Vaknyugat

  Vaknyugat

  Budaörsi Latinovits Színház
  Színész
  Vaknyugat / The Lonesome West

  Vaknyugat / The Lonesome West

  Átrium Film-Színház (Angol Nyelvű Színház KHA)
  Színész
  VALAHOL EURÓPÁBAN

  VALAHOL EURÓPÁBAN

  Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
  Egyenruhás
  Vízkereszt, vagy amit akartok

  Vízkereszt, vagy amit akartok

  Szegedi Szabadtéri Nonprofit Kft.
  Malvolio, nemesember, háznagy Oliviánál
  Volpone

  Volpone

  Weöres Sándor Színház
  Dramaturg
  Volpone

  Volpone

  Móricz Zsigmond Színház
  Dramaturg
  Volpone

  Volpone

  Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.
  Rendező, dramaturg
  W. Shakespeare: Lear király

  W. Shakespeare: Lear király

  Nemzeti Színház
  Cornwall
  William Mayer: Haláleset a családban

  William Mayer: Haláleset a családban

  Szegedi Nemzeti Színház
  Rendező
  Wolfgang Amadeus MOZART: Varázsfuvola

  Wolfgang Amadeus MOZART: Varázsfuvola

  Armel Opera Festival
  Rendező

  Ajánlataink
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016