• Program


  III. Richárd
  7

  III. Richárd

  Vas István fordításának felhasználásával
  az előadás szövegváltozatát készítette Andrei Şerban
  Fotó: Dömölky Dániel, a fotók jogdíjasak
   több

  Kevés olyan ikonikus figura van a színháztörténetben, mint III. Richárd. A sztereotípia: Richárd, a véreskezű zsarnok. De ki ez az ember valójában, és milyen az a közeg, amely engedi őt felemelkedni? „Ki torzult, félig-kész és idő előtt / Küldettem el e lélegző világba, / Bénán s idétlenül, hogy a kutyák / Megugatnak, ha bicegek előttük” – jellemzi önmagát Richárd, mégis: híres „torzsága” ellenére nincs akadály előtte – bárkit képes elcsábítani, manipulálni vagy legyőzni. Kegyetlenül és csillogó intellektussal szerzi meg magának a trónt, miközben szórakoztatja és egyben cinkosává teszi a mindenkori színházi publikumot. Igazi színházcsináló. Hamlet után övé a leghosszabb Shakespeare-szerep a maga 1124 sorával. E hálásan gyűlöletes figurának eljátszása mindig fontos állomás egy színész pályáján. III. Richárdot ezúttal Alföldi Róbert alakítja, akit színészként először láthatunk a Radnóti színpadán.

  Közreműködik: DARGAY MARCELL

  Jelmeztervező: Nagy Fruzsina
  Díszlettervező: Menczel Róbert
  Világítás: Baumgartner Sándor
  Zene: Dargay Marcell
  Irodalmi konzultáns: Závada Péter
  Ügyelő: Kónya József
  Súgó: Farkas Erzsébet
  Produkciós asszisztens: Ari Zsófi
  Rendezőasszisztens: Szikszai Rémusz
  Dramaturg, tolmács: Szűcs Anikó
  A rendező munkatársa: Daniela Dima

  RENDEZŐ: ANDREI ŞERBANK

  A III. Richárd előadásunk megtekintését stroboszkóp, erős fény- és hanghatások alkalmazása miatt erre érzékeny nézőinknek nem ajánljuk!

  Ajánló


  Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

  A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016