• Program


    Wolfgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból

    Wolfgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból

    A darab két szerelmes párjának, sőt még az ellenségnek, Szelim basának is el kell igazodnia az érzelmek labirintusában. A szerelmét kutató Belmonte már az opera kezdetén megtalálja azt a helyet, ahol kedvesét fogva tartják. De vajon újra megleli-e a leány szívét is?

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2021. július 24. szombat, 21:00

    Wolfgang Amadeus Mozart: Szöktetés a szerájból

    A Coopera három éve hív életre operaelőadásokat Magyarország vidéki színházaival együttműködve. Céljuk az operajátszás népszerűsítése, minőségi előadások létrehozása.

    “A mű gondolati magja a hűségen alapuló, igaz szerelem hatalma. A tiszta szerelem, illetve a szabadságvágy képviselői állnak szemben a számukra ellenséges hatalommal. Bár a mű cselekménye a szöktetés előkészítése és kivitelezése, a mondanivalót tekintve mégsem ez a legfontosabb. A lényeg az, hogy a szereplőknek lelki akadályokon kell áthatolniuk. A darab két szerelmes párjának, sőt még az ellenségnek, Szelim basának is el kell igazodnia az érzelmek labirintusában. A szerelmét kutató Belmonte már az opera kezdetén megtalálja azt a helyet, ahol kedvesét fogva tartják. De vajon újra megleli-e a leány szívét is? A sors Konstanzénak is feladja a leckét: megtörhetné a fogság, az életben maradásért a basa mellett elfeledhetné régi kedvesét. Vajon akár a halálig is hű tud maradni szerelméhez? Szelim teljhatalmú fogvatartó, mégis azt várja, hogy Konstanze szabad és önálló elhatározásából szeresse őt. Vajon képes-e megbirkózni ennyi hűség és állhatatosság láttán a lány ellenszegülő akaratával, és mindeközben múltjával és a kudarc lehetőségével?”

    (Juronics Tamás, rendező)

    Ajánlatunk


    A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

    Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

    Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

    Ajánló


    Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

    Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016