• Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

  Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

  Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár A Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár intézmény egységeivel – Dunaföldvári Művelődési Központ, Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár, Dunaföldvári Vár, Dunaföldvári Tájház – teljeskörűen ellátja a város közművelődési, közgyűjteményi, turisztikai feladatait. Művelődési Központ Az épületet, melyben az intézmény működik, a XIX. sz. végén építtette az Egyenlőségi Kör saját összejövetelei, báljai részére. Ebből alakult ki több át-, és hozzáépítés során az épület mai formája. A városi rendezvények mellett színházi előadásokat, ismeretterjesztő előadásokat és más szórakoztató programokat szerveznek. Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár A nemrégiben felújított épületben csodás környezetben böngészhetnek a látogatók a könyvek között vagy részt vehetnek kulturális programokon. Dunaföldvári Vár A Dunaföldvárról készült leírásokban és tudományos munkákban Öregtorony, Csonkatorony vagy Töröktorony néven ismertetett, négyszögletes alaprajzú várépület építéséről írásos dokumentumok nem maradtak fenn. Hogy pontosan mikor építették, nem ismeretes, de valószínű, hogy a XVI. század elején emelték. A páratlan panoráma mellett a Dunaföldvári Vár kiállítóhelyei kulturális kalandozásra hívják a látogatót. Vármúzeum Magyar világ, török világ – állandó kiállítás Rózsalevél felkap a szél… - Sárdy János emlékkiállítás Fafaragó Galéria Mesebeli Afrika – Magyar László nyomában (állandó kiállítás) Fekete kötény projekt Ispánház A világ akvarellben – Smuk Imre festménykiállítása 2023. június 23-ig Ágh Gyula Mihály festőművész kiállítása 2023. június 24-től A gyerekek próbára tehetik magukat a vár hőseként és lehetőség van tárlatvezetésre illetve városnézésre is. Ezekre a programokra és a tájház megtekintésére előzetes időpont egyeztetés szükséges. A Dunaföldvári Vár nyitvatartása április 1-október 31.: kedd-vasárnap: 10:00-18:00 hétfő – szünnap Dunaföldvári Tájház A 19. században épült, a hagyományokat követő háromosztatú parasztházat, annak infrastruktúráját restaurálták, megtisztították berendezési és használati tárgyait, hogy a ház helytörténeti és néprajzi kiállítóhelyként, tájházként funkcionáljon. A parasztház az utolsó és egyetlen emléke a helyi, népi épített örökségnek, melyet Jákli Mária örököse, Csizmadia Margit adományozott Dunaföldvár városának, hogy az épület minden berendezésével együtt a jövőben tájházként működhessen. Felújították és bővítették a melléképületet és közösségi térré alakították. A helyiek összefogásával, önkéntes munkával autentikusan helyreállították az előkertet, az udvart és a hátsó konyhakertet. Elérhetőségek 7020 Dunaföldvár, Ilona utca 9. +36 75 541 000, +36 75 541 083 www.foldvarikultura.hu muvhaz@dunafoldvar.hu

  Tovább 7020 Dunaföldvár, Ilona utca 9.

  Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

  Részletes információ


  Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár

  A Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár intézmény egységeivel – Dunaföldvári Művelődési Központ, Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár, Dunaföldvári Vár, Dunaföldvári Tájház – teljeskörűen ellátja a város közművelődési, közgyűjteményi, turisztikai feladatait.

  Művelődési Központ
  Az épületet, melyben az intézmény működik, a XIX. sz. végén építtette az Egyenlőségi Kör saját összejövetelei, báljai részére. Ebből alakult ki több át-, és hozzáépítés során az épület mai formája.
  A városi rendezvények mellett színházi előadásokat, ismeretterjesztő előadásokat és más szórakoztató programokat szerveznek.

  Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár
  A nemrégiben felújított épületben csodás környezetben böngészhetnek a látogatók a könyvek között vagy részt vehetnek kulturális programokon.

  Dunaföldvári Vár
  A Dunaföldvárról készült leírásokban és tudományos munkákban Öregtorony, Csonkatorony vagy Töröktorony néven ismertetett, négyszögletes alaprajzú várépület építéséről írásos dokumentumok nem maradtak fenn. Hogy pontosan mikor építették, nem ismeretes, de valószínű, hogy a XVI. század elején emelték. A páratlan panoráma mellett a Dunaföldvári Vár kiállítóhelyei kulturális kalandozásra hívják a látogatót.

  Vármúzeum
  Magyar világ, török világ – állandó kiállítás
  Rózsalevél felkap a szél… - Sárdy János emlékkiállítás

  Fafaragó Galéria
  Mesebeli Afrika – Magyar László nyomában (állandó kiállítás)
  Fekete kötény projekt

  Ispánház
  A világ akvarellben – Smuk Imre festménykiállítása 2023. június 23-ig
  Ágh Gyula Mihály festőművész kiállítása 2023. június 24-től

  A gyerekek próbára tehetik magukat a vár hőseként és lehetőség van tárlatvezetésre illetve városnézésre is. Ezekre a programokra és a tájház megtekintésére előzetes időpont egyeztetés szükséges.

  A Dunaföldvári Vár nyitvatartása április 1-október 31.:
  kedd-vasárnap: 10:00-18:00
  hétfő – szünnap

  Dunaföldvári Tájház
  A 19. században épült, a hagyományokat követő háromosztatú parasztházat, annak infrastruktúráját restaurálták, megtisztították berendezési és használati tárgyait, hogy a ház helytörténeti és néprajzi kiállítóhelyként, tájházként funkcionáljon. A parasztház az utolsó és egyetlen emléke a helyi, népi épített örökségnek, melyet Jákli Mária örököse, Csizmadia Margit adományozott Dunaföldvár városának, hogy az épület minden berendezésével együtt a jövőben tájházként működhessen. Felújították és bővítették a melléképületet és közösségi térré alakították. A helyiek összefogásával, önkéntes munkával autentikusan helyreállították az előkertet, az udvart és a hátsó konyhakertet.

  Elérhetőségek
  7020 Dunaföldvár, Ilona utca 9.
  +36 75 541 000, +36 75 541 083
  www.foldvarikultura.hu
  muvhaz@dunafoldvar.hu

  Képek


  Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
  becsült lejárati idő:
  00:00

  tétel a kosárban

  összesen:


  Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016