• Program


  Benyovszky, a szabadság szerelmese

  Benyovszky, a szabadság szerelmese

  Benyovszky Móric, a száműzött magyar nemes Kamcsatkán várja sorsa jobbra fordulását, társaival szökést terveznek. A kormányzó lánya beleszeret Benyovszky grófba nem tudva, hogy a férfit szerelmetes felesége, családja várja otthon.

  Nagy Tibor-Pozsgai Zsolt-Bradányi Iván: BENYOVSZKY /A szabadság szerelmese/

  musical ünnepi változat

  Ősbemutató a Pesti Magyar Színházban

  Rendező: Pozsgai Zsolt Érdemes művész

  Az előadás hossza: 1 óra 35 perc

  Az előadást 12 éves kortól ajánljuk.

  Bemutató: 2021. október 29. 19 óra

  Benyovszky Móric, a száműzött magyar nemes Kamcsatkán várja sorsa jobbra fordulását, társaival szökést terveznek. A kormányzó lánya beleszeret Benyovszky grófba nem tudva, hogy a férfit szerelmetes felesége, családja várja otthon. A lázadás sikerrel jár, de a kormányzó életét veszti, utolsó kívánsága, hogy a gróf mentse meg lányát a szégyentől, vegye el feleségül. És megindul a kalandos út a tengeren, megismerjük a formozai lányünnepet, az útba eső térség szokásait, hogy eljussunk Madagaszkárra, ahol Benyovszky Móricot a bennszülöttek királyukká választják. Afanázia, a kormányzó lánya a hajón értesül róla, hogy szerelme Benyovszky iránt nem teljesedhet be. Benyovszky Móric társait a szigeten hagyva Mária Terézia elé járul Bécsben, hogy kijárja a sziget függetlenségét, ám az francia fennhatóság alatt van. Kalandos, fordulatos világjáró  musical Nagy Tibor remek zenéjével, a dalszövegírás klasszikusának Bradányi Ivánnak verseivel.

  A musicalt a Benyovszky Emlékév 2021 kapcsán a Benyovszky Nemzeti Emlékbizottság támogatásával mutatjuk be.

  SZEREPOSZTÁS:

  Benyovszky Móric: GYÖRGY-RÓZSA SÁNDOR

  Afanázia, kormányzó lánya: BÉKEFI VIKTÓRIA

  Nilow , kormányzó: LUX ÁDÁM

  Szonja, a felesége: FÉSŰS NELLY

  Stefanow, lengyel: PAPP CSABA

  Baturin, lett: JÁNOSI FERENC 

  Wynblath, cseh: CZETŐ ÁDÁM

  Blagay báró , magyar: KIRÁLY ADRIÁN

  Madagaszkári törzsfőnök: GERDESITS FERENC

  Kátya, Afanázia szobalánya: KISS EMMA 

  Zsuzsanna, Benyovszky felesége: PAPP KATALIN

  valamint táncosok, katonák

  Díszlet-látvány: MIRA JÁNOS

  Jelmez:PAPP JANÓ

  Zenei vezető: FEKETE MÁRIA

  Koreográfus: FEJES KITTY

  Producer: G. NÉMETH GYÖRGY

  Rendező: POZSGAI ZSOLT Érdemes művész

  Benyovszky Emlékév 2021. Kiemelt támogatói: Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával, Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, Bethlen Gábor  Alapkezelő, Magyar Nemzeti Bank, Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Állami Operaház, Pesti Magyar Színház, Magyar Nemzeti Levéltár, Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Posta.

  Ajánló


  A Fame dalain színészgenerációk nőttek fel. A musical a fiatal művészek útkereséséről, szárnybontogatásairól, botladozásairól szól; bepillantást enged egy elit művészeti…

  A Recirquel az idei téli szezonban új, az év végi ünnepek hangulatát idéző produkcióval jelentkezik.  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016