• Program


  Dante: Pokol - monodráma Gyabronka József előadásában

  Dante: Pokol - monodráma Gyabronka József előadásában

  Dante a Poklot járja végig Vergilius vezetésével, és olyan bűnösökkel találkozik, akik nemcsak saját korukra hatottak, hanem életük és haláluk számos tanulságot tartogat az utókor számára is.

  A BUDAPESTI ŐSZI FESZTIVÁL eseménye

  DANTE: POKOL
  MONODRÁMA GYABRONKA JÓZSEF ELŐADÁSÁBAN

  Dante remekműve Nádasdy Ádám új, mai nyelvű fordításában szólal meg; az előadás létrehozásában Török Tamara és Kocsis Gergely működött közre.

  Dante hétszáz évvel ezelőtt, 1321-ben, a halála évében fejezte be az Isteni színjátékot. Az előadás Dante misztikus utazásának azt a részét mutatja be, amelyben mértéktelenek, csalók, megtévedt szerelmesek, tolvajok, gyilkosok, öngyilkosok, jósok, hízelgők, nyerészkedők, viszályszítók, árulók jelennek meg burjánzó összevisszaságban a pokolbeli tájakon. 2016-ban jelent meg a Nádasdy Ádám által újrafordított Isteni színjáték, és ez megváltoztatta viszonyunkat ehhez a vitathatatlanul fontos, ám némiképp megközelíthetetlen remekműhöz.

  A 2020-ban bemutatott előadás a Budapesti Őszi Fesztivál, a FILC – Fischer Iván Lakásszínház és a Manyi közös programjaként látható újra.

  Előadja: Gyabronka József
  Fordította: Nádasdy Ádám
  Az előadás szövegét összeállította: Török Tamara

  Ajánló


  Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar és angol felirattal

  Párizs nyüzsgő utcái, művészek, artisták, színészek és arisztokraták magával ragadó kavalkádja. A történet…

  Wayne Eagling / Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij: A diótörő Mesebalett két…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016