• Program


  Dumas-Szomor-Pozsgai: Monte Cristo grófja
  10

  Dumas-Szomor-Pozsgai: Monte Cristo grófja

  Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

  Dumas-Szomor-Pozsgai: Monte Cristo Grófja
  MUSICAL 2 RÉSZBEN

  A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani az igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, miután egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet – és egyben birtokosa lesz egy csodálatos vagyonnak is. Elindul tehát, mint Monte Cristo grófja, hogy bosszút álljon megnyomorítóin.

  A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben – de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást?

  FŐBB SZEREPLŐK: VASTAG TAMÁS, SZOMOR GYÖRGY, GULYÁS ATTILA, GUBIK PETRA / BÉKEFI VIKTÓRIA

  DÍSZLET: FEKETE PÉTER
  JELMEZ: PAPP JANÓ
  LÁTVÁNY: MADÁR

  KOREOGRÁFUS: FEJES KITTY
  ZENEI VEZETŐ: GULYÁS LEVENTE
  DRAMATURG: ZLATÁN TIBOR

  ALEXANDRE DUMAS REGÉNYE ALAPJÁN ÍRTA: POZSGAI ZSOLT
  ZENÉJÉZ SZEREZTE, A DALSZÖVEGEKET ÍRTA ÉS RENDEZTE: SZOMOR GYÖRGY

  Ajánló


  Opera-musical két felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal

  Ken Ludwig: Primadonnák Bohózat 2 részben

  Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az…  © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016