• Program


    Grigorij Szokolov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

    Grigorij Szokolov zongoraestje – „MVM Koncertek – A Zongora”

    Grigorij Szokolov játéka bővelkedik a költői és különlegesen egyéni megoldásokban, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak.

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2023. március 17. péntek, 19:30

    20. Jubileumi MVM Koncertek – A Zongora
    Grigorij Szokolov zongoraestje

    Purcell:
    A Ground in Gamut, Z. 645
    II. (g-moll) szvit, Z. 661
    A New Irish Tune (Lilliburlero), Z. 646
    A New Scotch Tune, Z. 655
    Trumpet Tune, called the Cibell, Z. T678
    IV. (a-moll) szvit, Z. 663
    Round O (Abdelazer), Z. T684
    VII. (d-moll) szvit, Z. 668
    g-moll Chaconne, Z. T680

    Mozart:
    B-dúr szonáta, K. 333
    h-moll Adagio, K. 540

    Csodagyerekként kezdte karrierjét, ötévesen adta első koncertjét, mára legtöbben egy tibeti szerzeteshez hasonlítják Grigorij Szokolovot. Nem hiába ragadt rá az évek során ez a jelző, hiszen játék közben misztikus hangulat lengi körül. Ő maga háttérbe húzódik, fizikai jelenléte szinte feloldódik a zenében, a tökéletességig megformált hangok veszik át az uralmat a koncertteremben, szólóestjei zenei ünneppé válnak. Vitathatatlanul a ma élő zongoristák egyik legnagyobbja.

    Az 1950-ben, Leningrádban született Szokolov speciális zeneiskolába járt, majd 1960-ban a Leningrádi Konzervatórium hallgatója lett. Tizenhat évesen az Emil Gilelsz vezette zsűri egyhangú döntésével megnyerte a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversenyt, s ez a siker előadóművészi karrierjét is elindította. Rendszeresen koncertezik a világ legjelentősebb koncerttermeiben, többek közt a bécsi Musikvereinban, a berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouwban vagy a New York-i Carnegie Hallban. Széles repertoárja Bachtól Schönbergig terjed, a zene értelmezésének komolysága és eredetisége, előadásmódjának pontossága mind a közönséget, mind a kritikát megragadja, bárhol is játszik. Interpretációjának sajátossága, hogy kevés pedált használ, billentéstechnikája elsőrendű, a zongorából a hangok mérhetetlenül sok variációját csalogatja elő. Játéka bővelkedik a költői és különlegesen egyéni megoldásokban, előadásában a legismertebb darabok is meghökkentően újnak hatnak.

    Rendező: Jakobi Koncert Kft.

    Ajánlatunk


    A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

    Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

    A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

    Ajánló


    Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

    Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016