• Program


    Magyar Kincsek: KODÁLY / WEINER / DUBROVAY ( Concerto Budapest&Vásáry Tamás&Savitri Grier-hegedű )

    Magyar Kincsek: KODÁLY / WEINER / DUBROVAY ( Concerto Budapest&Vásáry Tamás&Savitri Grier-hegedű )

    Kodály Zoltán életművének két kitüntetetten népszerű zenekari száma keretezi a programot ezen a koncerten, melyen a dirigens a nagy zeneszerző hajdani tanítványa és pártfogoltja, és nem mellesleg: Kodály emlékezetének ma talán legelhivatottabb megelevenítője, Vásáry Tamás lesz.  több

    Nincs aktuális előadás

    Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

    Utolsó előadás dátuma: 2020. január 10. péntek, 19:30

    A Marosszéki táncok és a Háry János szvit ölelésében mindemellett két élményszerű felfedezés is ígérkezik a közönség számára a huszadik század közepéről, illetve a század végéről. Weiner Leó három esztendővel a halála előtt, 1957-ben formálta át hegedűversennyé a majdnem negyven évvel korábban komponált II. (fisz-moll) hegedűszonátáját. Az utolsó befejezett Weiner-alkotás szólistája a kamarazenészként is világszerte ünnepelt fiatal brit művésznő, Savitri Grier lesz. Dubrovay László még 1995-ben fejezte be Faust, az elkárhozott című balettjét, amelynek bemutatójára azonban csupán a 2016-os Budapesti Tavaszi Fesztiválon került sor: a koncerten felhangzó szvitet e nagyszabású mű tételeiből állította össze a zeneszerző.

    MAGYAR KINCSEK I.
     

    KODÁLY: Marosszéki táncok

    WEINER: II. (fisz–moll) hegedűverseny, op. 45

    – szünet –

    DUBROVAY: Faust, az elkárhozott – I. szvit

    KODÁLY: Háry János szvit
     

    Közreműködik: Savitri Grier hegedű
    Concerto Budapest
    Vezényel: Vásáry Tamás

     

    Ajánlatunk


    „Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra. A Grammy-díjas észt-amerikai karmester hasonlóan ínyenc programmal érkezik a BFZ-hez is.

    A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

    Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar mind munkássága fontos fejezetei.

    Ajánló


    A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú”…

    Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

    Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

    Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
    becsült lejárati idő:
    00:00

    tétel a kosárban

    összesen:


    Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!





    © Minden jog fenntartva - MusicalInfo.hu 2006-2016